08/07/2020 09/07/2020 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ διαβίβασε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με επιστολή του, ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας υποστηρίζει τη διατήρηση του καθεστώτος του μουσείου για τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Στην επιστολή του Πατριάρχη Ρουμανίας μεταξύ άλλων τονίζεται η υποστήριξη του Πατριαρχείου Ρουμανίας για τη διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης της...
08 Ιουλίου, 2020 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 15:01

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ διαβίβασε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με επιστολή του, ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας υποστηρίζει τη διατήρηση του καθεστώτος του μουσείου για τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στην επιστολή του Πατριάρχη Ρουμανίας μεταξύ άλλων τονίζεται η υποστήριξη του Πατριαρχείου Ρουμανίας για τη διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης της Βασιλικής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. «Η προσέγγιση του Πατριαρχείου Ρουμανίας λαμβάνει υπόψη την ανεκτίμητη αξία αυτής της βασιλικής, που αναγνωρίζεται ομόφωνα ως σύμβολο της χριστιανικής πίστης, του πολιτισμού και της τέχνης συνολικά, η οποία καταχωρήθηκε από την UNESCO στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, το 1985» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζεται στην επιστολή: «Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους εκείνους που υπερασπίζονται αυτό το σύμβολο της καθολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέσω της επιστολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Ιερός Κλήρος και ολόκληρος ο λαός της Ρουμανίας ως πιστοί στη Ρουμανία εκφράζουν την υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπερασπιζόμενοι το σημερινό καθεστώς της Βασιλικής της Αγίας Σοφίας».

 

 

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα μία εβδομάδα πριν από τις 15 Ιουλίου, επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, ημέρα κατά την οποία σχεδιάζεται μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, αλλά και μία ημέρα μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, στο στόχαστρό τους έθεσαν τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ σε άρθρο της αφήνει υπόνοιες για τον Παναγιώτατο γράφοντας ότι μαζί με τη CIA παρείχε βοήθεια στον Φετουλάχ Γκιουλέν για το πραξικόπημα το 2016.

«Αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘Άγιος αυτός Άνθρωπος’ , όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της Χουριέτ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να του δείξει πόσο τον αγαπάει», γράφει ο Ταμέρ Κορκμάζ στη Γενί Σαφάκ.

Έως τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί και η καθογραμμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας, αναφορικά με την προσφυγή για την εκ νέου μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τέμενος. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ γράφει σήμερα, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το ΣτΕ θα διασφαλίζει το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Οκάν Μουντερίσογλου υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ, η οποία είναι στη φάση σύνταξης και καθαρογραφής, θα είναι ομόφωνη, πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει ριζικά κάθε συζήτηση.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων