05/03/2022 05/03/2022 Τις νουθεσίες του για πνευματική καλλιέργεια την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής έστειλε στους κληρικούς και τους πιστούς της Μητροπόλεώς του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέας. «Στις 7 Μαρτίου 2022 ξεκινάει η περίοδος της νηστείας της Σαρακοστής. Η προσευχή και η νηστεία χρειάζονταν πάντα, ειδικά τώρα που υπάρχει πόλεμος...
05 Μαρτίου, 2022 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2022 - 11:03

Επτά (7) νουθεσίες για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή από τον Μητροπολίτη Κλουζ

Διαδώστε:
Επτά (7) νουθεσίες για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή από τον Μητροπολίτη Κλουζ

Τις νουθεσίες του για πνευματική καλλιέργεια την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής έστειλε στους κληρικούς και τους πιστούς της Μητροπόλεώς του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέας.

«Στις 7 Μαρτίου 2022 ξεκινάει η περίοδος της νηστείας της Σαρακοστής. Η προσευχή και η νηστεία χρειάζονταν πάντα, ειδικά τώρα που υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία. Παρακαλούμε τον Θεό να φέρει ειρήνη στη γη», λέει ο Μητροπολίτης Κλουζ αρχικά και απαριθμεί επτά προτροπές και πνευματικά βήματα για τη Σαρακοστή που έρχεται:

  1. Προσευχή και νηστεία.
  2. Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου – Σάββατο και Κυριακή.
  3. Κυριακάτικος Εσπερινός και Κατήχηση.
  4. Λειτουργία των Τιμίων Δώρων – Τετάρτη και Παρασκευή.
  5. Το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.
  6. Ανάγνωση Αγίας Γραφής.
  7. Σε όλα αυτά προσθέτουμε την πραγματοποίηση του Κεντρικού Ιεραποστολικού Ταμείου και τη βοήθεια των προσφύγων του πολέμου.                                                                                          «Γνωρίζουμε τον λόγο του Αποστόλου: Ο καθένας ας δίδη σύμφωνα με την αγαθήν διάθεσιν της καρδίας του, όχι με λύπην η από ανάγκην. Διότι ο Θεός “αγαπά εκείνον, που δίδει με καλωσύνην και γλυκύτητα”.· ιλαρόν δότη αγαπά ο Θεός» (Β προς Κορινθίους 9,7), λέει ο Μητροπολίτης.
    Ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνει με την ευχή του προς τους πιστούς να έχουν «ήσυχη και ευγενική νηστεία».

Φωτογραφία: Μητροπολίτης Κλουζ

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων