01/06/2022 01/06/2022 Έρανο αγάπης με συναυλία βυζαντινής μουσικής διοργάνωσε η ενορία Brâncuși το βράδυ της Δευτέρας στο Βουκουρέστι, με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της θεραπείας της 3χρονης κόρης του αρχιδιακόνου και πρωτοψάλτη του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού, Mihail Bucă. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Η Irena Ecaterina, που έχει σύνδρομο Down, πάσχει και από οξεία μυελοβλαστική...
01 Ιουνίου, 2022 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 12:28

Έρανος αγάπης για τη μικρή Ειρήνη που πάσχει από λευχαιμία

Διαδώστε:
Έρανος αγάπης για τη μικρή Ειρήνη που πάσχει από λευχαιμία

Έρανο αγάπης με συναυλία βυζαντινής μουσικής διοργάνωσε η ενορία Brâncuși το βράδυ της Δευτέρας στο Βουκουρέστι, με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της θεραπείας της 3χρονης κόρης του αρχιδιακόνου και πρωτοψάλτη του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού, Mihail Bucă.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Η Irena Ecaterina, που έχει σύνδρομο Down, πάσχει και από οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία. Ο μυελός των οστών παράγει πάρα πολλά ανώριμα αιμοσφαίρια, τα οποία δεν μετατρέπονται σε ώριμα κύτταρα, αλλά παραμένουν στο στάδιο των ανώριμων μυελοειδών κυττάρων (φλύκταινες). Αποτρέπουν τον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, που οδηγεί σε αναιμία και μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων στο αίμα, συστατικά που βοηθούν το αίμα να πήξει φυσιολογικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Ενορία Brâncuși, συγκεντρώθηκαν 80.000 lei (περίπου 16.178 ευρώ) προς όφελος του μικρού κοριτσιού. «Η γενναιοδωρία την οποία είδα και από την οποία ωφελήθηκα χθες το βράδυ με ταπεινώνει και με κάνει να θέλω να είμαι πάντα καλύτερος, να είμαι πάντα ευγνώμων και χαρούμενος για τους ανθρώπους γύρω μου και στη ζωή μου», είπε ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο Basilica.ro για το πώς άλλαξε η ζωή της οικογένειας μετά τη διάγνωση της ασθένειας: «Τα δάκρυα δεν στερεύουν. Υποκλίνομαι μπροστά σε όλες τις μητέρες που στέκονται στο προσκεφάλι των παιδιών τους».

Μετά από πρόσκληση του πρωτοπρεσβύτερου Costel Burlacu, στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Καθηγητής π. Nicușor Beldiman, Πατριαρχικός Σύμβουλος στον Θεολογικό-Εκπαιδευτικό Τομέα της Πατριαρχικής Διοίκησης, ο Aurelian Iftimiu, Πατριαρχικός Σύμβουλος και πολυάριθμοι ιερείς από την Αρχιεπισκοπή.

«Ευχαριστώ τον πρωτοπρεσβύτερο και τους ιερείς που ήρθαν. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη Χορωδία Evia, που μας βοήθησε άμεσα και ευχαριστώ και τα παιδιά της ενορίας. Με την ενέργειά τους με έκαναν να σκεφτώ την Ειρήνη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη (Ρουμανίας) Δανιήλ, για την ευλογία αυτού του έρανου. Έφυγα γεμάτος ζωή και ελπίδα», είπε ο αρχιδιάκονος και πρωτοψάλτης του Πατριαρχικού Ναού.

Η Χορωδία «Εvia», στην οποία συμμετέχουν μαθητές Θεολογίας και Μουσικής, καθώς και ιερείς, διάκονοι και σολίστ όπερας και οπερέτας, μετέδωσε την αρμονία της μουσικής στην εκδήλωση, ενώ τα παιδιά της ενορίας ετοίμασαν λουκουμάδες και έκθεση παιχνιδιών. Η συναυλία μεταδόθηκε από οθόνη στην αυλή της ενορίας.

«Και η χορωδία της ενορίας προκάλεσε απίστευτη συγκίνηση. Ήταν σαν να τραγουδούσαν όλοι για την Ειρήνη. Ήταν σαν να ήταν το δικό τους μωρό. Έκλαψα πολύ στη διάρκεια της συναυλίας. Μου φάνηκε ότι έβλεπα την Ειρήνη Αικατερίνα στο πρόσωπο του κάθε υμνωδού», πρόσθεσε.

Ο αρχιδιάκονος εξομολογείται, επίσης, ότι τον έχει σημαδέψει το γεγονός πως όλη η χώρα προσεύχεται για την Ειρήνη Αικατερίνη. Πιστεύει ότι η αποστολή του κοριτσιού θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτή: να οδηγήσει πολλούς στη γενναιοδωρία, τη φιλανθρωπία και την προσευχή.

Με αφορμή την περιπέτεια υγείας της κόρης του, ο π. Mihail Bucă θέλει να συμμετάσχει σε μια εθνική εκστρατεία για την αιμοδοσία και την εγγραφή στην Τράπεζα Βλαστοκυττάρων. Πολλοί ασθενείς με λευχαιμία χρειάζονται δότες βλαστοκυττάρων: η εθνική λίστα αναμονής περιλαμβάνει ήδη 30 άτομα!

«Νομίζω ότι ο Θεός με έφερε σε αυτή τη θέση, ώστε να κάνω κάτι μέσω της Ειρήνης για τους λευχαιμικούς αδέλφους μας», λέει και συμβουλεύει τις οικογένειες να απολαμβάνουν την υγεία των παιδιών τους και να μην χάνονται στις λεπτομέρειες, που κρατούν τους γονείς μακριά από τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να χάνουν τα μικρά πράγματα στη ζωή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα να κάνουν δωρεές σε έναν λογαριασμό που άνοιξε στο όνομα του κοριτσιού στην Τράπεζα Banca Comercială Română.

Προσφέρω:

Τράπεζα: Banca Comercială Română (BCR)
Δικαιούχος: Constantin Irene Ecaterina
RON Λογαριασμός: RO09RNCB0087171024460002
Λογαριασμός EURO: RO79RNCB0087171024460003
Λογαριασμός USDNC7004003 USDNC700402R

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων