20/03/2023 20/03/2023 Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος Αγιογραφίας από την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή «Πατριάρχης Ρουμανίας Ιουστινιανός» του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου (FTOUB) θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε έκθεση που φιλοξενείται στον Βόλο. Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Αισθητικοί διαλογισμοί επί το φως της Ανάστασης» πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση...
20 Μαρτίου, 2023 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 16:37

Έργα φοιτητών Θεολογίας από το Βουκουρέστι εκτίθενται στον Βόλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Έργα φοιτητών Θεολογίας από το Βουκουρέστι εκτίθενται στον Βόλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος Αγιογραφίας από την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή «Πατριάρχης Ρουμανίας Ιουστινιανός» του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου (FTOUB) θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε έκθεση που φιλοξενείται στον Βόλο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Αισθητικοί διαλογισμοί επί το φως της Ανάστασης» πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του FTOUB.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτέθηκαν μελέτες και προτάσεις για την αναπαράσταση των αγίων, καθώς και διαφορετικές τεχνικές έκφρασης. Οι εργασίες έγιναν υπό την καθοδήγηση του Δρ. Dumitru Sorica, καθηγητή στο Τμήμα Πρακτικής και Συστηματικής Θεολογίας και Πλαστικής Τέχνης του FTOUB.

 

«Η έκθεση θα διαρκέσει μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τον ελληνικό πολιτισμό. Την εκθεσιακή εκδήλωση φιλοξενεί για τρίτη φορά το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου και είναι αφιερωμένη στη νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που έχει σκοπό να «καθαρίσει» το σώμα και το πνεύμα», δήλωσε ο Δρ. Dumitru Sorica.

Το πρόγραμμα σπουδών «Αγιογραφία» του FTOUB στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών των τμημάτων Ζωγραφικής και Αποκατάστασης, οι οποίοι διαθέτουν και θεολογικές δεξιότητες. Μέσω αυτού του προγράμματος οι φοιτητές θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τον εντοπισμό, την ανάλυση, την περιγραφή και την αποκατάσταση ιερών εικόνων.

Φωτογραφία: Καθηγητής Dumitru Sorica

Με πληροφορίες από basilica (Sorin Ionițe)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων