18/01/2022 18/01/2022 Την 15η Φεβρουαρίου καθιέρωσε ως Εθνική Ημέρα Ανάγνωση ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνης ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου που είχε προτείνει. Στόχος της ενέργειας αυτής την οποία στηρίζει και το Πατριαρχείο Ρουμανίας είναι να ενισχύσει την ανάγνωση μεταξύ του πληθυσμού. Η ημέρα εορτασμού μπορεί να υλοποιηθεί σε σχολεία, τάξεις, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 11:22

Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης απέκτησαν οι Ρουμάνοι

Διαδώστε:
Εθνική Ημέρα Ανάγνωσης απέκτησαν οι Ρουμάνοι

Την 15η Φεβρουαρίου καθιέρωσε ως Εθνική Ημέρα Ανάγνωση ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνης ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου που είχε προτείνει. Στόχος της ενέργειας αυτής την οποία στηρίζει και το Πατριαρχείο Ρουμανίας είναι να ενισχύσει την ανάγνωση μεταξύ του πληθυσμού.

Η ημέρα εορτασμού μπορεί να υλοποιηθεί σε σχολεία, τάξεις, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία και άλλα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, τα οποία θα παρέχουν εξειδικευμένη βοήθεια και θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις.

Το Ρουμανικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο, το Τμήμα για τους Ρουμάνους της Διασποράς, οι ρουμανικές πρεσβείες και τα προξενεία θα υποστηρίξουν οικονομικά και υλικοτεχνικά την υλοποίηση πολιτιστικών ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έργων αυτήν την ημέρα.

Επίσης, η Ρουμανική Εταιρεία Ραδιοφωνίας, η Ρουμανική Τηλεοπτική Εταιρεία και το Εθνικό Πρακτορείο Τύπου Agerpres θα μπορούν να παράγουν και να μεταδίδουν προγράμματα για την προώθηση και την ενθάρρυνση της ανάγνωσης.

Σύμφωνα με έρευνα ένας Ρουμάνος διαβάζει λιγότερο από πέντε λεπτά την ημέρα και μόνο ένα βιβλίο το χρόνο κατά μέσο όρο.

Έξι λεπτά διάβασμα την ημέρα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους έως και 68%, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Sussex. Η ανάγνωση αυξάνει την ενσυναίσθηση και αναπτύσσει το λεξιλόγιο και τη δημιουργικότητα.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων