02/01/2020 02/01/2020 Έτος αφιερωμένο στη ποιμαντική φροντίδα της οικογένεια αλλά και στην προσφορά των Ρουμάνων δωρητών είναι το 2020, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Χθες, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ.Βαρλαάμ διάβασε τη...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 9:09

Έτος αφιερωμένο στην Ρουμανική οικογένεια το 2020

Διαδώστε:
Έτος αφιερωμένο στην Ρουμανική οικογένεια το 2020

Έτος αφιερωμένο στη ποιμαντική φροντίδα της οικογένεια αλλά και στην προσφορά των Ρουμάνων δωρητών είναι το 2020, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

Χθες, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ.Βαρλαάμ διάβασε τη Συνοδική απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου για την αφιέρωση του νέου έτους στους γονείς και τα παιδιά.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, ανέπτυξε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση τονίζοντας  πως:

“Η χριστιανική οικογένεια ζει σε ένα συγκεχυμένο κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Ο ρόλος της Εκκλησίας πρέπει να είναι δυναμικός σε αυτή την απειλή. Επιλέξαμε ως οδηγό σε αυτή την εκστρατεία να έχουμε την εικόνα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, γονέων  της Παναγίας μας. Αυτή θα μπει σε κάθε ρουμανικό σπίτι ως ευλογία, για να τονίζει τη σπουδαιότητα της οικογένειας”.

Παράλληλα, τόνισε πως η υλιστική εσωστρέφεια του ανθρώπου σήμερα, οδήγησε την Εκκλησία της Ρουμανίας να τονίσει το ρόλο των δωρητών και της εν γένει προσφοράς στο συνάνθρωπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων