20/02/2019 20/02/2019 Ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε την εκτίμησή του σε ομιλία του από το πατριαρχικό μέγαρο για «τις πνευματικές και υλικές προσπάθειες όλων όσων υποστηρίζουν τις πολλές δραστηριότητες της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». “Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση σε όλους όσους βοηθούν την Εκκλησία μας: κληρικούς και πιστούς, κεντρικές και τοπικές αρχές, χορηγούς και εθελοντές. Προσευχόμαστε στον...
20 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2019 - 20:18

Ευχαριστήρια Πατριάρχη Ρουμανίας στους χορηγούς του έργου της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ευχαριστήρια Πατριάρχη Ρουμανίας στους χορηγούς του έργου της Εκκλησίας

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε την εκτίμησή του σε ομιλία του από το πατριαρχικό μέγαρο για «τις πνευματικές και υλικές προσπάθειες όλων όσων υποστηρίζουν τις πολλές δραστηριότητες της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

“Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση σε όλους όσους βοηθούν την Εκκλησία μας: κληρικούς και πιστούς, κεντρικές και τοπικές αρχές, χορηγούς και εθελοντές.

Προσευχόμαστε στον Θεό να τους χαρίσει όλη την υγεία και τη σωτηρία, τη βοήθεια και τη χαρά στη ζωή!”

Οι αξιολογήσεις και οι εκθέσεις που γίνονται από το Πατριαρχείο για την στήριξη στο φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου της Ρουμανίας θα παρουσιαστούν στα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που θα συναντηθούν την Πέμπτη σε συνεδρίαση.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησίας συναντήθηκαν την Τρίτη, 19 Φλεβάρη 2019, στην Πατριαρχική κατοικία στην ετήσια συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ.

Η σύνοδος ξεκίνησε γύρω στις 10:00. Αξιολογήθηκε το έργο της εκκλησίας της περασμένης χρονιάς  και υποβλήθηκαν προτάσεις για το τρέχον έτος.

Η αξιολόγηση έγινε σε εθνικό επίπεδο, ανά τομέα δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την έκθεση που διαβίβασε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας, περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από το Ρουμανικό Πατριαρχείο για να υποστηρίξουν κάθε κοινωνική και φιλανθρωπική βοήθεια και στήριξη για τα θύματα το 2018.

Ο Μακαριώτατος επέμενε στην «έλεος αγάπη» που μπορεί να αποδειχθεί «σε πολλές διαφορετικές μορφές”:

Το υλικό έλεος μπορεί να είναι τροφή για τους πεινασμένους, ρούχα για όσους στερούνται αυτού, φάρμακα για τους άρρωστους, υλική βοήθεια για τους φτωχούς και τα παρόμοια.

Όσον αφορά τη φιλανθρωπία, ο Πατριάρχης συνέστησε ότι «στο χέρι ενός ανθρώπου που έχει ανάγκη ή δυσκολία πρέπει πάντα να βλέπουμε το χέρι του Χριστού σε μας”.

Με μυστηριώδη και πνευματικό τρόπο, το χέρι των φτωχών που ζητά βοήθεια συναντά το χέρι του Χριστού μέσα μας που προσφέρει αυτή τη βοήθεια σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων