23/03/2020 23/03/2020 Νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, μετά από διαβούλευση που πραγματοποίησε χθες με το υπουργείο Εσωτερικών. “Λαμβάνοντας υπόψιν το στρατιωτικό διάταγμα αριθ. 1 της 17ης Μαρτίου 2020 και το στρατιωτικό διάταγμα 2 της 21ης ​​Μαρτίου 2020, το οποίο καθιέρωσε διαδοχικά μέτρα για τον περιορισμό της ελεύθερης...
23 Μαρτίου, 2020 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 8:36

“Φτιάχνουμε έναν χώρο προσευχής στο σπίτι”

Διαδώστε:
“Φτιάχνουμε έναν χώρο προσευχής στο σπίτι”

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, μετά από διαβούλευση που πραγματοποίησε χθες με το υπουργείο Εσωτερικών.
“Λαμβάνοντας υπόψιν το στρατιωτικό διάταγμα αριθ. 1 της 17ης Μαρτίου 2020 και το στρατιωτικό διάταγμα 2 της 21ης ​​Μαρτίου 2020, το οποίο καθιέρωσε διαδοχικά μέτρα για τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας και συναθροίσεως πολιτών, το οποίο επηρεάζει επίσης τη θρησκευτική ζωή των πιστών” αποφασίστηκαν τα εξής:
Σε όλες τις ενορίες, οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται χωρίς τη συμμετοχή πιστών, και θα μπορούν να μεταδοθούν σε απευθείας σύνδεση σε τοπικά ή εθνικά μέσα ενημέρωσης.
Στα μοναστήρια οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται από την μοναστική κοινότητα, χωρίς τη συμμετοχή του κοινού και επίσης θα μπορούν να μεταδοθούν σε απευθείας σύνδεση σε τοπικά ή εθνικά μέσα ενημέρωσης.
Όλοι οι Ορθόδοξοι Ρουμάνοι στη Ρουμανία και τη διασπορά μπορούν να παρακολουθήσουν την Αγία Λειτουργία και άλλες Ακολουθίες που τελούνται στον Πατριαρχικό καθεδρικό ναό από τον σταθμό Trinitas TV και Radio Trinitas του Ρουμανικού Πατριαρχείου ή μέσω ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.
Οι πιστοί καλούνται να οργανώσουν στα σπίτια τους ένα χώρο προσευχής με εικόνες, Αγία Γραφή, κεριά, βιβλία προσευχής σε συνεργασία με τον πνευματικό τους.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πιστοί θα διατηρούν επαφή με τους ιερείς της ενορίας και ειδικά με τους πνευματικούς. Κατόπιν αιτήματος των πιστών, ο ιερέας μπορεί να πάει στο σπίτι των πιστών για πνευματικές συνομιλίες και εξομολόγηση , σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας και των γαντιών.
Το μυστήριο του βαπτίσματος και το μυστήριο του γάμου μπορεί να γιορτάζεται στον ναό και να συμμετέχουν κατ ‘ανώτατο όριο 8 άτομα.
Η κηδεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στην εκκλησία, στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου ή στο νεκροταφείο με την παρουσία έως και 8 ατόμων.
Η κοινωνική δραστηριότητα των ενοριών και των μοναστηριών θα προσαρμοστεί στις νέες κοινωνικές και ιατρικές ανάγκες, δηλαδή στην υποστήριξη των ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν για να προμηθεύσουν τρόφιμα ή φάρμακα, αλλά σύμφωνα με όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που έχουν θεσπίσει οι αρχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων