23/06/2019 23/06/2019 Την Παρασκευή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Ρουμανίας, συνέδριο με θέμα: “Πίστη στο χωρίο και Υγεία”. Έλαβαν μέρος κληρικοί, ακαδημαϊκοί, ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακοποιοί. Μεταξύ των εισηγήσεων που έγιναν ήταν και αυτή του Δρ. Ιλαρίωνα Μάτα, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα συνεργασίας μεταξύ του κλήρου και των ιατρών στα...
23 Ιουνίου, 2019 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2019 - 10:49

Για τη συνεργασία κλήρου και ιατρών συζήτησαν στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Για τη συνεργασία κλήρου και ιατρών συζήτησαν στο Βουκουρέστι

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, με πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Ρουμανίας, συνέδριο με θέμα: “Πίστη στο χωρίο και Υγεία”.

Έλαβαν μέρος κληρικοί, ακαδημαϊκοί, ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακοποιοί. Μεταξύ των εισηγήσεων που έγιναν ήταν και αυτή του Δρ. Ιλαρίωνα Μάτα, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα συνεργασίας μεταξύ του κλήρου και των ιατρών στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της Εκκλησίας.

Ο κ. Μάτα αναφέρθηκε σε ένα πρότυπο ιατρικό κέντρο που παρέχει φροντίδες σε ηλικιωμένους, αλλά και σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα νοσηλείας σε νοσοκομεία.

Το εν λόγω κέντρο λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Αρχιεπισκοπής του Μπακάου και όπως δήλωσε ο κ. Μάτα, ο οποίος είναι και διευθυντής του ιατρικού κέντρου, αυτό αποτελεί ένα πρότυπο συνεργασίας μεταξύ των κληρικών και του ιατρικού προσωπικού και θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την έναρξη λειτουργίας και άλλων ιατρικών κέντρων στην ρουμανική ύπαιθρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων