28/05/2020 28/05/2020 Η πρώτη Μονή, που αφιερώθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στη Ρουμανία, γιόρτασε χθες τον προστάτη της, παρουσία του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Γεωργίου κ. Αμβροσίου, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον αύλειο χώρο της. Το μοναστήρι ιδρύθηκε στα τέλη του 2008, στα ερείπια μιας πρώην στρατιωτικής μονάδας της συνοριακής αστυνομίας της πόλης Giurgiu (Γεωργίου ελληνιστί),...
28 Μαΐου, 2020 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 18:15

Γιόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στο Giurgiu

Διαδώστε:
Γιόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στο Giurgiu

Η πρώτη Μονή, που αφιερώθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο στη Ρουμανία, γιόρτασε χθες τον προστάτη της, παρουσία του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Γεωργίου κ. Αμβροσίου, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον αύλειο χώρο της.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε στα τέλη του 2008, στα ερείπια μιας πρώην στρατιωτικής μονάδας της συνοριακής αστυνομίας της πόλης Giurgiu (Γεωργίου ελληνιστί), πολύ κοντά στον ποταμό Δούναβη.

Στην ομιλία του, ο ιεράρχης τόνισε ότι μπορούμε να κάνουμε μια αντιστοιχία μεταξύ της ζωής του Αγίου Ιωάννη και της ζωής μας (σ.σ.των Ρουμάνων), που μερικές φορές εργάζεται την αμαρτία.

«Είμαστε σε ένα διαφορετικό είδος δουλείας σε σύγκριση με τη δουλεία την οποία βίωνε αυτός ο στρατιώτης, αγωνιζόμενοι για την απελευθέρωση των εδαφών της Αζοφικής Θάλασσας».

Πηγή: https://basilica.ro/

Απόδοση στα ελληνικά: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων