28/02/2020 28/02/2020 Σε συστάσεις προς τους πιστούς στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται στη χώρα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας καλεί τους πιστούς που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, οποιασδήποτε μορφής να συμβουλεύονται τους γιατρούς και να αποφεύγουν να παρευρίσκονται σε χώρους με πολύ κόσμο. Τονίζει μάλιστα,...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 8:17

H Εκκλησία της Ρουμανίας για τον κορωνοϊό

Διαδώστε:
H Εκκλησία της Ρουμανίας για τον κορωνοϊό

Σε συστάσεις προς τους πιστούς στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται στη χώρα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχώρησε το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας καλεί τους πιστούς που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, οποιασδήποτε μορφής να συμβουλεύονται τους γιατρούς και να αποφεύγουν να παρευρίσκονται σε χώρους με πολύ κόσμο. Τονίζει μάλιστα, ότι τις ημέρες της Σαρακοστής οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθούν τις Θείες Λειτουργίες αλλά και τους Χαιρετισμούς από το τηλεοπτικό δίκτυο και το ραδιόφωνο.

Σε ό,τι αφορά τη Θεία Κοινωνία, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι όσοι φοβούνται μπορούν να μην συμμετέχουν ή να τους προσφέρεται ένα κουταλάκι μίας χρήσης.

Επίσης, όσοι φοβούνται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να αποφύγουν προσωρινά να φιλήσουν τις εικόνες στην εκκλησία, αλλά μπορούν να φιλήσουν τις εικόνες στο σπίτι τους.
“Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωρινά έκτακτα μέτρα, που επιτρέπονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, ως προσαρμογή στην κατάσταση της επιδημίας” αναφέρεται χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι όλοι οι πιστοί καλούνται να ενώσουν τις προσευχές τους για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων