05/10/2020 05/10/2020 “Το να αγαπάς τους εχθρούς σου είναι πολύ δύσκολο πράγμα” τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμα που έγινε την Κυριακή στο Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας. “Επίσης, ξεχνάμε συχνά εκείνους που μας έκαναν καλό: γονείς, φίλους, δασκάλους, ανθρώπους που μας βοήθησαν σε δύσκολες καταστάσεις, που μας στήριξαν στη ζωή” πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι μπορεί...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 8:24

Η αγάπη για τον εχθρό ξεκινά με την προσευχή

Διαδώστε:
Η αγάπη για τον εχθρό ξεκινά με την προσευχή

“Το να αγαπάς τους εχθρούς σου είναι πολύ δύσκολο πράγμα” τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμα που έγινε την Κυριακή στο Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας.

“Επίσης, ξεχνάμε συχνά εκείνους που μας έκαναν καλό: γονείς, φίλους, δασκάλους, ανθρώπους που μας βοήθησαν σε δύσκολες καταστάσεις, που μας στήριξαν στη ζωή” πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι μπορεί να φαίνεται αφύσικο αλλά πρέπει να είναι στη φύση μας να κάνουμε το καλό ακόμα και σε αυτούς που μας βλάπτουν

“Λόγω της αμαρτίας, απαντούμε στο κακό με κακία. Λόγω της αμαρτωλής, εγωιστικής, κτητικής ανθρώπινης φύσης» τόνισε.

“Η αγάπη για τους εχθρούς μας ξεκινά με την προσευχή για τη συγχώρεση και την βελτίωσή τους, όχι για την τιμωρία και την καταστροφή τους” επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων