04/03/2024 04/03/2024 Στο πλαίσιο του «Μήνα υπέρ της Ζωής για το 2024» θα πραγματοποιηθούν συνολικά 200 δράσεις και πορείες υπέρ της ζωής σε 16 τοποθεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ιασίου. Ο «Μήνας υπέρ της Ζωής για το 2024» ξεκίνησε την 1η Μαρτίου, ως συνήθως, με το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι...
04 Μαρτίου, 2024 - 18:08
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 17:46

Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου διοργανώνει 200 δράσεις στο πλαίσιο του «Μήνα υπέρ της Ζωής για το 2024»

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου διοργανώνει 200 δράσεις στο πλαίσιο του «Μήνα υπέρ της Ζωής για το 2024»

Στο πλαίσιο του «Μήνα υπέρ της Ζωής για το 2024» θα πραγματοποιηθούν συνολικά 200 δράσεις και πορείες υπέρ της ζωής σε 16 τοποθεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ιασίου.

Ο «Μήνας υπέρ της Ζωής για το 2024» ξεκίνησε την 1η Μαρτίου, ως συνήθως, με το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιασίου κ. Θεοφάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μητέρα», «πατέρας» και «παιδί» είναι «ιερές λέξεις».

Το φετινό σύνθημα είναι «Χτίζουμε μαζί υπέρ της Ζωής», και προς αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε και σχετικό τραγούδι- ύμνος της Πορείας υπέρ της Ζωής του Ιασίου. Το τραγούδι συνέθεσε η Olivia Neagu, εθελόντρια, και ερμήνευσαν εθελοντές.

 

Όλο το μήνα Μάρτιο 2024 διεξάγεται στα σχολεία του Ιασίου ο διαγωνισμός «Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού».

Στις 14 Μαρτίου, η ψυχολόγος Gilia Crăciun από την Πορεία υπέρ της Ζωής του Ιασίου θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης με τα μέλη της Ένωσης Ορθοδόξων Νέων (ATOR) Ιασίου.

Στις 17 Μαρτίου, οι εγκυμονούσες που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες με την υποστήριξη Πορείας υπέρ της Ζωής του Ιασίου είναι καλεσμένες σε ένα εστιατόριο, και στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Mothers who inspire us», που διοργανώνουν οι Μαθητές υπέρ της Ζωής και η Πορεία υπέρ της Ζωής του Ιασίου.

Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν προβολές ταινιών υπέρ της ζωής, διαδικτυακή καμπάνια, ενώ ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει η πορεία για την ευαισθητοποίηση και την προώθηση των αξιών της ζωής στα σημαντικά σημεία του Ιασίου, που διοργανώνεται την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στις 30 Μαρτίου 2024, κορυφώνεταιη Πορεία υπέρ της Ζωής του Ιασίου, στην πλατεία Unirii στο Ιάσιο.

Κάθε χρόνο το διάστημα 1-31 Μαρτίου διεξάγονται εκδηλώσεις που προάγουν το μήνυμα υπέρ της ζωής και το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού.  Στη Ρουμανία, το 2024 είναι η 14η χρονιά του «Μήνα υπέρ της Ζωής».

Φωτογραφίες: Doxologia.ro / Pr. Silviu Cluci

Πηγή: basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων