01/08/2023 01/08/2023 Κοινωνικό Κέντρο Ημέρας Ηλικιωμένων “Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι” εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κραϊόβας και Μητροπολίτη Ολτενίας κ. Ειρηναίο στην περιοχή Κραϊόβα. «Στην Αρχιεπισκοπή μας έχουμε καταβάλλει όλες μας τις δυνάμεις για να προσφέρουμε βοήθεια, παρηγοριά σε όσους είναι σε προχωρημένη ηλικία», είπε ο Σεβασμιώτατος. «Με τη χάρη του Θεού δημιουργήσαμε και ανοίξαμε πολλά...
01 Αυγούστου, 2023 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2023 - 15:23

Η Αρχιεπισκοπή Κραϊόβας εγκαινίασε Κέντρο Ημέρας Ηλικιωμένων

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Κραϊόβας εγκαινίασε Κέντρο Ημέρας Ηλικιωμένων

Κοινωνικό Κέντρο Ημέρας Ηλικιωμένων “Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι” εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κραϊόβας και Μητροπολίτη Ολτενίας κ. Ειρηναίο στην περιοχή Κραϊόβα. «Στην Αρχιεπισκοπή μας έχουμε καταβάλλει όλες μας τις δυνάμεις για να προσφέρουμε βοήθεια, παρηγοριά σε όσους είναι σε προχωρημένη ηλικία», είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Με τη χάρη του Θεού δημιουργήσαμε και ανοίξαμε πολλά τέτοια κέντρα, στην κομητεία Dolj (κομητεία της Ρουμανίας στα σύνορα με τη Βουλγαρία), και στηνκομητεία Γκορζ της Ολτενίας, αλλά και στις άλλες περιοχές της Μητρόπολης Ολτενίας», υπογράμμισε.

«Σε αυτό το κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως Πολυκλινική για φοιτητές, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο για ηλικιωμένους», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ολτενίας.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν ο Rela Filip αντιδήμαρχος της Κραϊόβα, ο Dan Diaconu νομάρχης της κομητείας Dolj, ο Cosmin Durle, από το Συμβούλιο της κομητείας Dolj, και ο Dorian Delureanu από την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Υπηρεσία Νοτιοδυτικής Ολτενίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Θεό, αλλά και όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο έργο για τον εκσυγχρονισμό και τον εξοπλισμό του κέντρου.

Το Κέντρο θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής συμβουλευτικής, πνευματικές νουθεσίες, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες, υπηρεσίες εργοθεραπείας, υλική υποστήριξη και άλλες ειδικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση των ειδικών του Κέντρου.

Το Κέντρο θα εξυπηρετεί πάνω από 300 ηλικιωμένους.

Το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής της Κραϊόβας, με συντονιστή τον π. Adrian Stănulică, εκτελεί διάφορα κοινωνικά προγράμματα που απευθύνονται ειδικά στους ηλικιωμένους.

  

Με πληροφοορίες και φωτογραφίες: basilica, mitropoliaolteniei (Ștefana Totorcea)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων