10/03/2024 10/03/2024 Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου, μέσω του γραφείου Τύπου της, ανακοίνωσε ότι αποδοκιμάζει τη χρηματοδότηση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού για προεκλογικούς λόγους. Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις που έγιναν από δημόσια πρόσωπα της Ρουμανίας, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών τον Ιούνιο, αλλά και βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο του 2024. Σύμφωνα με τον Νόμο αρ. 261/2005, και με μεταγενέστερες τροποποιήσεις...
10 Μαρτίου, 2024 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2024 - 12:17

Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου αποδοκιμάζει τη χρηματοδότηση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού για προεκλογικούς λόγους

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου αποδοκιμάζει τη χρηματοδότηση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού για προεκλογικούς λόγους

Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου, μέσω του γραφείου Τύπου της, ανακοίνωσε ότι αποδοκιμάζει τη χρηματοδότηση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού για προεκλογικούς λόγους.

Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις που έγιναν από δημόσια πρόσωπα της Ρουμανίας, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών τον Ιούνιο, αλλά και βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο του 2024.

Σύμφωνα με τον Νόμο αρ. 261/2005, και με μεταγενέστερες τροποποιήσεις του, προβλέπεται κρατική και τοπική επιχορήγηση για την ανέγερση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, το οποίο ανοικοδομείται προς τιμήν όλων των Ρουμάνων ηρώων. Η οικονομική υποστήριξη που ελήφθη από τις κρατικές και τοπικές αρχές προσφέρθηκε και προσφέρεται μόνο βάσει αυτού του νόμου του ρουμανικού κράτους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου.

“Υπό αυτή την έννοια, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία ευχαριστεί όλους όσοι τη στήριξαν και συνεχίζουν να τη στηρίζουν στις προσπάθειες για την ολοκλήρωση αυτού του έργου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων