02/03/2022 02/03/2022 Ο κοινωνικός-φιλανθρωπικός τομέας του Πατριαρχείου Ρουμανίας και η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία ενώνουν τις προσπάθειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο για την παροχή υποστήριξης στους πρόσφυγες στην Ουκρανία. Το Πατριαρχείο Ρουμανίας, μαζί με τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία, μέσω της πλατφόρμας «Help with Joy», συγκεντρώνει πακέτα αγάπης για την Κοινωνική Αποστολή «Διακονία» της Μητρόπολης Βεσσαραβίας. Μέχρι τις 10 Μαρτίου,...
02 Μαρτίου, 2022 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 10:29

Υποστήριξη των προσφύγων από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Υποστήριξη των προσφύγων από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Ο κοινωνικός-φιλανθρωπικός τομέας του Πατριαρχείου Ρουμανίας και η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία ενώνουν τις προσπάθειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο για την παροχή υποστήριξης στους πρόσφυγες στην Ουκρανία.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας, μαζί με τη Φιλανθρωπική Ομοσπονδία, μέσω της πλατφόρμας «Help with Joy», συγκεντρώνει πακέτα αγάπης για την Κοινωνική Αποστολή «Διακονία» της Μητρόπολης Βεσσαραβίας.

Μέχρι τις 10 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Ρουμανίας, σε επίπεδο Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, διοργανώνεται εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη στήριξη των προσφύγων, για τη βοήθεια των Μητροπόλεων στα βόρεια της χώρας. Παράλληλα, έχουν διατεθεί πάνω από 100 χώροι όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ζήτησε επειγόντως να συγκεντρωθούν ειδικά παιδικά ρούχα και φαγητό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα «Help with Joy», στην αρχή είχε δημιουργηθεί για την προσφορά βοήθειας σε όσους νοσούν από κορωνοϊό, αλλά εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, πλέον συγκεντρώνει τρόφιμα και ρουχισμό για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας, οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, υλικά, αλλά μπορούν επίσης να εγγραφούν ως εθελοντές», δήλωσε ο π. Ciprian Ion Ioniță, πατριαρχικός σύμβουλος στον Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό Τομέα του Πατριαρχείου Ρουμανίας, για το TRINITAS TV.

«Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου αποτελεί μέρος της κοινής προσπάθειας που οργανώνει το Πατριαρχείο της Ρουμανίας για την υποστήριξη των προσφύγων που προέρχονται από την Ουκρανία. Τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Δημοκρατία της Μολδαβίας είμαστε μαζί με αυτούς που τους υποστηρίζουν, έτσι ώστε αυτή η φιλανθρωπική βοήθεια που στέλνουμε στη Δημοκρατία της Μολδαβίας να περιέχει τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται, τα οποία μπορούν να προσφερθούν χωρίς την ανάγκη επεξεργασίας, είδη υγιεινής, φαγητό για παιδιά και κουβέρτες».

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων διοργανώνεται στην Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου έως τις 10 Μαρτίου για τη στήριξη των προσφύγων. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 100 θέσεις σε επίπεδο Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες.

Πηγή φωτογραφιών: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων