24/10/2021 24/10/2021 Τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Πρωτεύουσας της Ρουμανίας, αποφάσισε να βοηθήσει η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου, παρέχοντας χώρους για την προσωρινή συντήρηση των σορών των νεκρών που προέρχονται από τον covid-19. Η συγκεκριμένη υποστήριξη παρέχεται μόνο σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν περιστατικά της νόσου του κορωνοϊου. Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2021 - 16:51

Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου για τα θύματα του CΟVID-19

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου για τα θύματα του CΟVID-19

Τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Πρωτεύουσας της Ρουμανίας, αποφάσισε να βοηθήσει η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου, παρέχοντας χώρους για την προσωρινή συντήρηση των σορών των νεκρών που προέρχονται από τον covid-19. Η συγκεκριμένη υποστήριξη παρέχεται μόνο σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν περιστατικά της νόσου του κορωνοϊου.

Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το θέμα:

Οι χώροι για τη συντήρηση σορών παρέχονται από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου μόνο σε νοσοκομεία που κατακλύζονται από μεγάλο αριθμό θανάτων που προκαλούνται από τον Covid-19.
Η Αρχιεπισκοπή Βουκουεστίου έρχεται να βοηθήσει στη κλιμάκωση της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 και τα νεκροτομεία στο Βουκουρέστι, όπου οι χώροι προσωρινής συντήρησης των σορών έχουν καταστεί ανεπαρκείς.

Η Τοπική Εκκλησία του Βουκουρεστίου θέτει όλους τους υπαίθριους χώρους των παρεκκλησίων νοσοκομείων, κοιμητηρίων και όσων βρίσκονται σε περιοχές εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού για την προσωρινή συντήρηση των σορών, ανθρώπων όπου ο θάνατος έχει προκληθεί από τη νόσο του covid-19.

Η Εκκλησία εκφράζει την αλληλεγγύη της στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στις αρχές που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη κατάσταση της πανδημίας από την αρχή της εμφάνισής της  μέχρι σήμερα.

Τέλος ευγνωμονεί τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις μέγιστες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά, προκειμένου να σώσουν αμέτρητες ανθρώπινες ζωές που πάσχουν βαριά από την νόσο.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων