25/05/2020 25/05/2020   «Η ασθένεια δεν είναι πάντα συνέπεια της αμαρτίας, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία για το μυστικό έργο του Θεού στον κόσμο ώστε να ενισχύσει την πίστη των ανθρώπων», δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο κήρυγμά του την Κυριακή του τυφλού. «Ο τυφλός που θεραπεύτηκε γίνεται δάσκαλος σε μας. Ένας δάσκαλος ταπεινότητας,...
25 Μαΐου, 2020 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 7:57

Η ασθένεια ως μια ευκαιρία ενίσχυσης της πίστης

Διαδώστε:
Η ασθένεια ως μια ευκαιρία ενίσχυσης της πίστης

 

«Η ασθένεια δεν είναι πάντα συνέπεια της αμαρτίας, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία για το μυστικό έργο του Θεού στον κόσμο ώστε να ενισχύσει την πίστη των ανθρώπων», δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο κήρυγμά του την Κυριακή του τυφλού.

«Ο τυφλός που θεραπεύτηκε γίνεται δάσκαλος σε μας. Ένας δάσκαλος ταπεινότητας, ένας δάσκαλος υπομονής», υπογράμμισε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε ότι «ο τυφλός γίνεται το φως πολλών μέσω της πίστης και της εξομολόγησης. Σε αντίθεση με εκείνους που βρίσκονται στην πνευματική τύφλωση παρόλο που βλέπουν σωματικά, φυσικά».

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας είπε ότι η πνευματική τύφλωση εκδηλώνεται στη σημερινή κοινωνία με διάφορες μορφές, όπως η αθεία, η εχθρότητα απέναντι στη θρησκεία, η αδιαφορία για τις θρησκευτικές αξίες, η εκκοσμίκευση ή η μείωση της σημασίας της πνευματικής ζωής».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων