30/03/2021 30/03/2021 Με την νέα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για θέματα αποδήμων, Οάνα Ουρσάχε συναντήθηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ. Στόχος της συνάντησης ήταν η προώθηση κοινών δράσεων Εκκλησίας- Πολιτείας προς όφελος των Ρουμάνων που διαμένουν στο εξωτερικό Ο νέα υφυπουργός, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον...
30 Μαρτίου, 2021 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2021 - 8:07

“Η Εκκλησία ενώνει τους Ρουμάνους της διασποράς”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία ενώνει τους Ρουμάνους της διασποράς”

Με την νέα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για θέματα αποδήμων, Οάνα Ουρσάχε συναντήθηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ.
Στόχος της συνάντησης ήταν η προώθηση κοινών δράσεων Εκκλησίας- Πολιτείας προς όφελος των Ρουμάνων που διαμένουν στο εξωτερικό
Ο νέα υφυπουργός, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο Φεβρουάριο, τόνισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους Ρουμάνους που έχουν φύγει από τη χώρα: “Παρατήρησα, ότι ο μόνος θεσμός που καταφέρνει να ενώσει τους Ρουμάνους παντού είναι η Εκκλησία. Στους κόλπους της Εκκλησίας βρίσκουν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά μια σύνδεση με το σπίτι. Μέσα στην εκκλησία στο εξωτερικό, ο Ρουμάνος αισθάνεται σαν στο σπίτι του”.


“Ως εκ τούτου, θεωρώ υποχρεωτική και όχι προαιρετική τη συνεργασία μεταξύ του τμήματος του οποίου προΐσταμαι και της Εκκλησίας”, πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα βρίσκει πάντα, στο πρόσωπό της έναν εταίρο.
Ο π. Βαρλαάμ από την πλευρά του, χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ σημαντική, υπενθυμίζοντας ότι το 2021 ανακηρύχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας ως έτος αφιερωμένο στην ποιμαντική φροντίδα των Ρουμάνων της διασποράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων