26/06/2020 26/06/2020 Η 26η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.  Τα ναρκωτικά παραμένουν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και την ανθρώπινη ευημερία. Περίπου 275 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν το 5,6% του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών, έχουν χρησιμοποιήσει ναρκωτικά τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση. Στη Ρουμανία,...
26 Ιουνίου, 2020 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2020 - 11:08

Η Εκκλησία συμβάλει στην καταπολέμηση των ναρκωτικών

Διαδώστε:
Η Εκκλησία συμβάλει στην καταπολέμηση των ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. 

Τα ναρκωτικά παραμένουν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και την ανθρώπινη ευημερία. Περίπου 275 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν το 5,6% του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών, έχουν χρησιμοποιήσει ναρκωτικά τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση.

Στη Ρουμανία, η εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της χρήσης ναρκωτικών και της διακίνησης ναρκωτικών συντονίζεται από την Εθνική Υπηρεσία κατά των Ναρκωτικών. Ο Οργανισμός διαθέτει 47 Κέντρα Πρόληψης, Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Ναρκωτικών που οργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στον αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στη Ρουμανία έχει συμβάλει τα μέγιστα και η Εκκλησία η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει προβεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη χρήση ναρκωτικών, ενώ έχει συνεργαστεί και με κρατικούς φορείς για το ίδιο θέμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων