22/08/2020 22/08/2020 Εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι επισκέφτηκαν δύο ογκολογικά νοσοκομεία την Τετάρτη και την Πέμπτη για να παρέχουν στους ασθενείς ενθάρρυνση αλλά και την προσοχή και τα ευγενικά λόγια που μπορεί να τους λείπουν.  Μάλιστα πρόσφεραν στους ασθενείς του Κέντρο “Άγιος Νεκτάριος” της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, λευκά λουλούδια και Εικόνες με Θαυματουργούς Αγίους...
22 Αυγούστου, 2020 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 21:11

Η Εκκλησία της Ρουμανίας δίπλα σε ασθενείς με καρκίνο

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ρουμανίας δίπλα σε ασθενείς με καρκίνο

Εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι επισκέφτηκαν δύο ογκολογικά νοσοκομεία την Τετάρτη και την Πέμπτη για να παρέχουν στους ασθενείς ενθάρρυνση αλλά και την προσοχή και τα ευγενικά λόγια που μπορεί να τους λείπουν. 

Μάλιστα πρόσφεραν στους ασθενείς του Κέντρο “Άγιος Νεκτάριος” της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, λευκά λουλούδια και Εικόνες με Θαυματουργούς Αγίους μιας και η περίθαλψη του νοσοκομείου της Εκκλησίας είναι πλήρης όμως μια επίσκεψη είναι πολύ σημαντική για αυτούς ώστε να μην αισθάνονται μοναξιά. “Οι ασθενείς χρειάζονται μια λέξη, ενθάρρυνση, πρέπει να δουν ότι δεν τους ξεχνάμε, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Εκκλησία είναι κοντά τους », δήλωσε ο συντονιστής εθελοντών, στο τέλος της επίσκεψης.

Ενώ η διευθύντρια του κέντρου ανέφερε πως οι Εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού είναι από τους πιο σταθερούς ηθικούς υποστηρικτές των ασθενών εδώ. «Τα πιο σημαντικά πράγματα μεταφέρονται μέσω απλών χειρονομιών, σήμερα τα δώρα που λαμβάνουν μεταφέρουν την εκτίμηση για τους ασθενείς, την αγάπη για τους αγίους και την προσευχή για τους ασθενείς που υποφέρουν», πρόσθεσε.

Θερμόμετρα, φρούτα και γλυκά στο Ογκολογικό Ινστιτούτο. Την Πέμπτη, οι εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Καθεδρικού Ναού επισκέφθηκαν επίσης τους ασθενείς του Ογκολογικού Ινστιτούτου από το Βουκουρέστι, στους οποίους πρόσφεραν 100 πακέτα φρούτων, γλυκών και εικόνων. Στους γιατρούς του νοσοκομείου, οι εθελοντές δώρισαν 50 θερμόμετρα τύπου πιστολιού που χρειάζονται για να περιθάλψουν τους ασθενείς.

Η δράση ήταν μέρος της ετήσιας εκδήλωσης “Κόκκινες παπαρούνες”, που ξεκίνησε για την ηθική υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο, των οικογενειών και των γιατρών τους. Με την ευκαιρία αυτή, η ένωση προσέφερε στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Καθεδρικού Ναού διεξάγουν μαζί με το Ογκολογικό Ινστιτούτο και την Εκστρατεία για την πρόληψη και την ανίχνευση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων