12/10/2019 12/10/2019 Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Ρουμανίας, η Ιερά Μητρόπολη Τρανσυλβανίας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Βοήθειας και Προστασίας του Παιδιού (DGASPC) ξεκίνησαν μια εκστρατεία για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την προώθηση της αναδοχής, της υιοθεσίας αλλά και της φιλοξενίας παιδιών που έχουν  κακοποιηθεί ή εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους. «Δεσμευόμαστε...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 9:56

Η Εκκλησία της Ρουμανίας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ρουμανίας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Ρουμανίας, η Ιερά Μητρόπολη Τρανσυλβανίας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Βοήθειας και Προστασίας του Παιδιού (DGASPC) ξεκίνησαν μια εκστρατεία για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την προώθηση της αναδοχής, της υιοθεσίας αλλά και της φιλοξενίας παιδιών που έχουν  κακοποιηθεί ή εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους.

«Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, μέσω όλων των ενοριών μας, μέτρα αναδοχής προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί. Να προωθήσουμε μέτρα ώστε τα παιδιά αυτά να αποφύγουν, στο μέτρο του δυνατού, τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού » τόνισε ο Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος.

“Αυτή η εκστρατεία προώθησης οικογενειακών εναλλακτικών λύσεων έχει έναν σκοπό: να δώσει αγάπη σε όλα τα παιδιά που έχουν αυτή την ανάγκη και στερούνται οικίας και οικογενειακού περιβάλλοντος”, δήλωσε η επικεφαλής της DGASPC στο Σιμπίου,  Λάουρα Καμέλια Βιλσάν.

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, υιοθετήθηκαν 12 παιδιά στην περιφέρεια Σιμπίου και 245 έχουν ανατεθεί σε μητέρες.

Μαζί με αυτούς, 321 παιδιά βρήκαν ανάδοχες οικογένειες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων