22/07/2020 22/07/2020 Το θέμα της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας, η συνεισφορά της εκκλησίας, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στη χώρα αλλά και άλλα θέματα ημερησίας διατάξεως απασχόλησαν την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Ρουμανίας Όπως αναφέρεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη, η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τις απαντήσεις που έστειλαν οι Προκαθήμενοι των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών στον...
22 Ιουλίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 15:54

Η Εκκλησία της Ρουμανίας για τη Θεία Κοινωνία

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ρουμανίας για τη Θεία Κοινωνία

Το θέμα της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας, η συνεισφορά της εκκλησίας, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στη χώρα αλλά και άλλα θέματα ημερησίας διατάξεως απασχόλησαν την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Ρουμανίας

Όπως αναφέρεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη, η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τις απαντήσεις που έστειλαν οι Προκαθήμενοι των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών στον Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφορικά με τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας: “Όλες οι Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες παραμένουν πιστές στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση μετάδοσης της θείας Ευχαριστίας με μία κοινή ιερή λαβίδα” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας προσθέτει επίσης ότι μέχρι στιγμής έχει διαθέσει περίπου 21 εκατ. λέι για την υποστήριξη των ατόμων που πλήττονται από την πανδημία.
Επίσης, έχει προσφέρει 4.617 τάμπλετ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε μαθητές και καθηγητές κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας ·
Εν όψει των δημοτικών εκλογών το φθινόπωρο του 2020, η Ιερά Σύνοδος επανέλαβε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας παραμένει πολιτικά ουδέτερη, αλλά καλεί όλους τους Ορθόδοξους πολίτες, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με γνώμονα την προώθηση των χριστιανικών αξιών της κοινωνίας .

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχαρίστησε όλους τους Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας που υποστήριξαν τον διάλογο με τις αρχές και σεβάστηκαν τις οδηγίες στο πλαίσιο της πανδημίας και καλεί τους πιστούς να εξακολουθήσουν να τηρούν μέτρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων