08/04/2019 08/04/2019 Η Παγκόσμια Ημέρα Ρομά τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου. Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, το basilica.ro δημοσιεύει ένα άρθρο σχετικά τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας για την κοινωνική αυτή ομάδα: Ίδρυσε ιδρύματα αφιερωμένα στην στήριξη των Ρομά: Επισκοπικό Γραφείο Κατήχησης των Ρομά, Ορθόδοξος Σύνδεσμος για τους Ρομά “Άγιος Μωυσής”...
08 Απριλίου, 2019 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2019 - 14:27

Η Εκκλησία της Ρουμανίας για τους Ρομά

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ρουμανίας για τους Ρομά

Η Παγκόσμια Ημέρα Ρομά τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου. Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, το basilica.ro δημοσιεύει ένα άρθρο σχετικά τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας για την κοινωνική αυτή ομάδα:

Ίδρυσε ιδρύματα αφιερωμένα στην στήριξη των Ρομά: Επισκοπικό Γραφείο Κατήχησης των Ρομά, Ορθόδοξος Σύνδεσμος για τους Ρομά “Άγιος Μωυσής”
Πραγματοποιεί κοινωνικά προγράμματα για την προάσπιστη της υγείας των Ρομά.
Εκτυπώνει βιβλία προσευχής και λατρείας στη γλώσσα των Ρομά για να διευκολύνει την πρόσβαση των Ρομά στη θεία λειτουργία.
Κατασκευάζει εκκλησίες για τους Ρομά στις αστικές και αγροτικές περιοχές.
Εκτελεί πολυάριθμες δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και παροχής συμβουλών για την ένταξη των Ρομά και την αποφυγή διακρίσεων.
Παρέχει δωρεάν θρησκευτική βοήθεια και υπηρεσίες για το βάπτισμα των βρεφών των φτωχών οικογενειών Ρομά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων