14/06/2019 14/06/2019 Μεγάλη ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από το 2013 το Πατριαρχείο της Ρουμανίας για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε μια χώρα όπου ένα ποσοστό μόλις 2% δωρίζει αίμα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, από τις 16 εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας έχουν συγκεντρωθεί...
14 Ιουνίου, 2019 - 8:18

Η Εκκλησία βασικός “αιμοδότης” στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Η Εκκλησία βασικός “αιμοδότης” στη Ρουμανία

Μεγάλη ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από το 2013 το Πατριαρχείο της Ρουμανίας για την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε μια χώρα όπου ένα ποσοστό μόλις 2% δωρίζει αίμα.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, από τις 16 εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 16.000 λίτρα αίματος και ο αριθμός των εθελοντών που συμμετείχαν ξεπέρασε τις 30.000.

Η εκστρατεία «Δώρισε αίμα, Σώσε μια ζωή!» ξεκίνησε με με πρωτοβουλία και με την ευλογία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και συντονίζεται από τον Αρχιμανδρίτης Κυπριανό στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας.

Η εκστρατεία αυτή καθιστά την Εκκλησία της Ρουμανίας ως έναν από τους βασικούς “αιμοδότες” της ρουμανικής κοινωνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων