05/07/2021 05/07/2021 Τους 152 Ρουμάνους Αγίους τίμησε η Ρουμανική Εκκλησία. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σημείωσε ότι “152 Ρουμάνοι που έχουν αγιοκαταταχτεί από την Εκκλησία της Ρουμανίας σε εβδομήντα χρόνια προσεύχονται για μας ενώπιον του Θεού”. Ο Μακαριώτατος σημείωσε από την Πατριαρχική Κατοικία και το σαλόνι των Ρουμάνων Αγίων: “Οι Άγιοι εορτάζονται και τιμώνται από τους...
05 Ιουλίου, 2021 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2021 - 9:17

“Η Εκκλησία βεβαιώνει και διακηρύσσει την αγιότητα”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία βεβαιώνει και διακηρύσσει την αγιότητα”

Τους 152 Ρουμάνους Αγίους τίμησε η Ρουμανική Εκκλησία. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σημείωσε ότι “152 Ρουμάνοι που έχουν αγιοκαταταχτεί από την Εκκλησία της Ρουμανίας σε εβδομήντα χρόνια προσεύχονται για μας ενώπιον του Θεού”.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε από την Πατριαρχική Κατοικία και το σαλόνι των Ρουμάνων Αγίων: “Οι Άγιοι εορτάζονται και τιμώνται από τους ανθρώπους που ένιωσαν τη Χάρη του Θεού και η Εκκλησία επιβεβαιώνει την αγιότητα που έχει δώσει ο Θεός στους Αγίους και έχουν αισθανθεί πνευματικά οι άνθρωποι. Η Εκκλησία δεν δίνει αγιότητα, αλλά βεβαιώνει και διακηρύσσει την αγιότητα που ο Θεός δίνει μέσω της Εκκλησίας στους ανθρώπους”.

O Πατριάρχης ανέφερε ότι “Η Αγιοκατάταξη σημαίνει ότι η Εκκλησία είναι πεπεισμένη ότι ένα άτομο είχε τη σωστή πίστη και τον κατάλληλο βίο και ευχαριστεί τον Θεό που μέσα από τη ζωή του έχει διαφωτιστεί, ένα άτομο που μπορεί να θεωρηθεί πρότυπο που μπορεί να ακολουθηθεί και από άλλους. Η Εκκλησία βεβαιώνει την Αγιότητα ορισμένων ανθρώπων και το ομολογεί δημόσια”.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι από το 1950 έως το 2020 διακηρύχθηκαν 84 Άγιοι ενώ υπάρχουν 152 Ρουμάνοι Άγιοι στο ημερολόγιο της Εκκλησίας οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους Πρωτορουμάνους Αγίους που είναι από τον 3ο μέχρι και τον 6ο αιώνα και οι Άγιοι από τον 9ο μέχρι τον 20ο αιώνα με 76 Αγίους σε κάθε κατηγορία.

“Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι οι περισσότεροι άγιοι Πρωτο-Ρουμάνοι  είναι ιεροομάρτυρες. 84 από τους αγίους είναι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων των 26 Ρουμάνων μαρτύρων από τη Γοτθία, που εορτάζονται στις 26 Μαρτίου. Επίσης, από τους 152 αγίους, υπάρχουν 25  Άγιοι Ιεράρχες » τόνισε ο Πατριάρχης.

Το σαλόνι των Ρουμάνων Αγίων βρίσκεται στην είσοδο της Πατριαρχικής Κατοικίας. Ενοποιήθηκε και αποκαταστάθηκε την περίοδο 2015-2016 και εγκαινιάστηκε στις 21 Μαΐου το 2016.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων