07/09/2020 07/09/2020 «Η εκπαίδευση είναι η θεμελιώδης προτεραιότητα κάθε κοινωνίας που θέλει την πνευματική ανάπτυξη και την υλική ευημερία των ανθρώπων» δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του με αφορμή τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον  ρόλο της Οικογένειας, της Εκκλησίας και του Σχολείου στην ανάπτυξη των παιδιών. Ο Μακαριώτατος  υπενθύμισε...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 12:41

“Η εκπαίδευση είναι η θεμελιώδης προτεραιότητα κάθε κοινωνίας”

Διαδώστε:
“Η εκπαίδευση είναι η θεμελιώδης προτεραιότητα κάθε κοινωνίας”

«Η εκπαίδευση είναι η θεμελιώδης προτεραιότητα κάθε κοινωνίας που θέλει την πνευματική ανάπτυξη και την υλική ευημερία των ανθρώπων» δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο μήνυμά του με αφορμή τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον  ρόλο της Οικογένειας, της Εκκλησίας και του Σχολείου στην ανάπτυξη των παιδιών.

Ο Μακαριώτατος  υπενθύμισε επίσης την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να κηρύξει το 2020 ως έτος αφιερωμένο στην ποιμαντική φροντίδα γονέων και παιδιών: “Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ενθαρρύνονται τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αμοιβαία αγάπη στην οικογένεια και να εκτιμήσουν εκτιμούν την πίστη και την εκπαίδευση ως τα κύρια φώτα της ζωής στην κοινωνία”.

“Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από ιδεολογίες ατομισμού και εκκοσμίκευσης, οι οποίες αποδυναμώνουν την ενότητα της οικογένειας και της κοινωνικής ειρήνης, είναι απαραίτητο να καλλιεργηθεί ένας σταθερός δεσμός και γόνιμη συνεργασία μεταξύ της οικογένειας , της εκκλησίας και του σχολείου. Στην Οικογένεια και στην Εκκλησία, οι κατά σάρκα και οι πνευματικοί γονείς καλούνται να διδάξουν στα παιδιά την αγάπη του Θεού και των συνανθρώπων τους, τη φιλία, την αλληλεγγύη, την επιμέλεια, τη γενναιοδωρία και την ευγνωμοσύνη, να τους ενθαρρύνουν να ανακαλύψουν τη χαρά του παιχνιδιού και της γνώσης, αλλά και τις ομορφιές της φύσης και του πολιτισμού” αναφέρει ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

“Λόγω της πανδημίας, η έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όσον αφορά την ατομική και συλλογική υγεία. Επομένως, ειδικά στο σχολείο, οι υγειονομικοί κανόνες για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να τηρούνται προσεκτικά. Όπως τα προηγούμενα χρόνια, και στην αρχή αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, οι ενορίες θα συνεχίσουν να βοηθούν μαθητές με σχολικά είδη” τονίζει και καταλήγει: “Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021, προσευχόμαστε στον Θεό να προστατεύσει όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές, να τους δώσει υγεία και πολλή βοήθεια, ειρήνη και χαρά, έτσι ώστε το έργο τους να είναι μια ευλογία για την οικογένεια, το σχολείο και για ολόκληρο τον ρουμανικό λαό!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων