16/11/2020 16/11/2020 Την πρέσβειρα της Γαλλίας στο Βουκουρέστι κα. Laurence Auer υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο Πατριαρχείο Ρουμανίας το μεσημέρι της Δευτέρας και τόνισαν την ανάγκη για ενίσχυση της εκπαίδευσης στη νέα γενιά.  Ο Πατριάρχης ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων στην πρέσβειρα ενώ την συνεχάρη για την εμπειρία της. Η πρέσβειρα με τη...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 19:32

“Η εκπαίδευση έχει το ρόλο να συμβάλει στην ενότητα της κοινωνίας”

Διαδώστε:
“Η εκπαίδευση έχει το ρόλο να συμβάλει στην ενότητα της κοινωνίας”

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στο Βουκουρέστι κα. Laurence Auer υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο Πατριαρχείο Ρουμανίας το μεσημέρι της Δευτέρας και τόνισαν την ανάγκη για ενίσχυση της εκπαίδευσης στη νέα γενιά. 

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων στην πρέσβειρα ενώ την συνεχάρη για την εμπειρία της. Η πρέσβειρα με τη σειρά της ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε ότι στο λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη Ρουμανία έχει αντιληφθεί τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία στην κοινωνία και εκτίμησε τη συμβολή της Ορθοδοξίας στις πνευματικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μακαριώτατος σχολίασε τις καλές σχέσεις μεταξύ Ρουμανίας και Γαλλίας και στα οφέλη αυτών για τη Ρουμανία τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο καθώς και την προσδοκία του για μια επέκταση της συνεργασίας στην εκπαίδευση της νέας γενιάς στο πλαίσιο των προκλήσεων της σύγχρονης κοινωνίας.

 “Η εκπαίδευση έχει το ρόλο να συμβάλει στην ενότητα της κοινωνίας σχηματίζοντας αλληλέγγυους χαρακτήρες και όχι ατομικιστικούς” τόνισε ο Πατριάρχης και συνέχισε λέγοντας “Ο κίνδυνος της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και του αναλφαβητισμού μειώθηκε σημαντικά με τις ενέργειες του Πατριαρχείου μέσω του οποίου πάνω από 30.000 παιδιά συνέχισαν την εκπαίδευσή τους με το πρόγραμμα να χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια”. 

Η αξιωματούχος της Γαλλίας εξέφρασε την προθυμία της να συνεργαστεί με το Ρουμανικό Πατριαρχείο σε τομείς όπως η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της θεολογικής εκπαίδευσης, αλλά και για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καταπολεμώντας την εμπορία ανθρώπων. Ταυτόχρονα, η πρέσβειρα θεωρεί πολύ σημαντικό για τη Ρουμανία να προσελκύσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται σε αυτήν.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τόνισε επίσης την ευρωπαϊκή κλίση των Ρουμάνων και το γεγονός ότι η χώρα έχει μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες διασπορές μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων