10/06/2020 10/06/2020 Στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το Κέντρο Τύπου Basilica του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου, βοηθός παρά το Πατριάρχη, κ. Βαρλαάμ, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε ειδικά για τους εργαζόμενους στο Basilica, στον προαύλιο χώρο του του...
10 Ιουνίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2020 - 8:39

Η “εξωστρέφεια” του Πατρ. Ρουμανίας μέσα στην πανδημία

Διαδώστε:
Η “εξωστρέφεια” του Πατρ. Ρουμανίας μέσα στην πανδημία

Στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το Κέντρο Τύπου Basilica του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου, βοηθός παρά το Πατριάρχη, κ. Βαρλαάμ, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.

Κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε ειδικά για τους εργαζόμενους στο Basilica, στον προαύλιο χώρο του του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού, ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την κοινωνική και πνευματική προσφορά τόσο του κέντρου, όσο και του τηλεοπτικού δικτύου της Εκκλησίας Trinita.

Ο π.Βαρλαάμ αναφέρθηκε στους τρεις άξονες στους οποίους δραστηριοποιούνται τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου.

Ο πρώτος άξονας αφορά στο κήρυγμα του λόγου του Θεού με σύγχρονο τρόπο, ο δεύτερος στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή της κοινωνίας μέσω της μετάδοσης «πληροφοριών σχετικά με το έργο της Εκκλησίας στον κόσμο» και τρίτος στην πνευματική υποστήριξη

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της πανδημίας, κατάλαβα ακόμη περισσότερο πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το ίδρυμα ενημέρωσης που δημιούργησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας» τόνισε ο π. Βαρλαάμ.

Και μάλιστα παρουσίασε μία έρευνα του Γραφείου Τύπου του Ρουμανικού Πατριαρχείου, η οποία δείχνει ότι, κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μεταξύ των πιο δημοφιλών ονομάτων αναζήτησης στο Διαδίκτυο μετά από αυτόν του προέδρου και του πρωθυπουργού ήταν αυτό του Πατριαρχικού Συμβούλου που συντονίζει το γραφείο Τύπου, Βασίλι Μπασέσκου.

“Αυτό δείχνει ότι άνθρωποι, Χριστιανοί και ίσως μη Χριστιανοί, ήθελαν να δουν ποιες είναι οι απόψεις της Εκκλησίας για το τι συνέβη” υπογράμμισε.
Το Basilica Press Center ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ρουμανίας στις 27 Οκτωβρίου του 2007.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων