25/01/2021 25/01/2021 Η Ορθόδοξη Εκκλησία ευλογεί και στηρίζει τους Ρουμάνους σε όλον τον κόσμο, διεμήνυσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την 162η επέτειο της Ένωσης των Ρουμανικών Πριγκιπάτων. «Αυτή η γιορτή», είπε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας, «είναι μια ημέρα ευχαριστίας στον Θεό και μια ημέρα ευγνωμοσύνης για όλους εκείνους που συνέβαλαν στην Ένωση των Ρουμανικών...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 8:21

“Η ελευθερία και η ενότητα είναι δώρα ιερά”

Διαδώστε:
“Η ελευθερία και η ενότητα είναι δώρα ιερά”

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ευλογεί και στηρίζει τους Ρουμάνους σε όλον τον κόσμο, διεμήνυσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την 162η επέτειο της Ένωσης των Ρουμανικών Πριγκιπάτων.

«Αυτή η γιορτή», είπε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας, «είναι μια ημέρα ευχαριστίας στον Θεό και μια ημέρα ευγνωμοσύνης για όλους εκείνους που συνέβαλαν στην Ένωση των Ρουμανικών Πριγκιπάτων, καθώς και μια ημέρα για να τονίσει τη σημασία της ενότητας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας στο πλαίσιο της παρούσας και της μελλοντικής διεθνούς συνεργασίας”.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε ότι “στη ζωή των ανθρώπων και των λαών, η ελευθερία και η ενότητα είναι ιερά δώρα που πρέπει να προστατεύονται και να καλλιεργούνται συνεχώς”.

Υπενθυμίζοντας ότι το Πατριαρχείο έχει αφιερώσει το 2021 στην ποιμαντική φροντίδα των Ρουμάνων της διασποράς, ο Μακαριώτατος υπογραμμίζει ότι η εκκλησία αναπτύσσει και εντείνει την αποστολή και την ποιμαντική της ευθύνη έναντι των Ορθόδοξων Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας, τους οποίους θεωρεί πιστούς γιους της και αναπόσπαστο μέρος της Ορθόδοξης κοινωνίας της χώρας.

“Υπό αυτήν την έννοια, μέσω της συνυπευθυνότητας όλων των Ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία πραγματοποιεί μια πλούσια ποιμαντική, ιεραποστολική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική εργασία σε ενορίες, πολιτιστικά ιδρύματα και κοινωνικά-φιλανθρωπικά ιδρύματα των ρουμανικών Ορθόδοξων κοινοτήτων που βρίσκονται κοντά στη Ρουμανία και στη ρουμανική διασπορά” τονίζει στο μήνυμά του, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου 10 εκατομμύρια Ρουμάνοι ζουν αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό

“Το Ρουμανικό Πατριαρχείο υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ορθόδοξων Ρουμάνων που εγκαταστάθηκαν προσωρινά ή μόνιμα στο εξωτερικό, διατηρώντας τη θρησκευτική, εθνική, γλωσσική και πολιτιστική τους ταυτότητα” αναφέρει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων