16/06/2022 16/06/2022 Μεγάλη είναι η συνεισφορά της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στα παιδιά. Ένα νέο εκπαιδευτικό κέντρο εγκαινιάστηκε για τους πρόσφυγες μαθητές από την Ουκρανία, υποτροφίες δόθηκαν σε 100 μαθητές και φοιτητές από πολύτεκνες οικογένειες, και ξεκίνησε το πρόγραμμα κατασκηνώσεων για 720 παιδιά. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η Επισκοπή της Μπελκύ εγκαινίασε ένα εκπαιδευτικό κέντρο για παιδιά προσφύγων...
16 Ιουνίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 14:31

Η εν Ρουμανία Εκκλησία αγκαλιάζει τα παιδιά

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Εκκλησία αγκαλιάζει τα παιδιά

Μεγάλη είναι η συνεισφορά της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στα παιδιά. Ένα νέο εκπαιδευτικό κέντρο εγκαινιάστηκε για τους πρόσφυγες μαθητές από την Ουκρανία, υποτροφίες δόθηκαν σε 100 μαθητές και φοιτητές από πολύτεκνες οικογένειες, και ξεκίνησε το πρόγραμμα κατασκηνώσεων για 720 παιδιά.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

  • Η Επισκοπή της Μπελκύ εγκαινίασε ένα εκπαιδευτικό κέντρο για παιδιά προσφύγων στην Ουκρανία

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος χοροστάτησε την Τετάρτη στην ακολουθία του αγιασμού του Εκπαιδευτικού Κέντρου «Ανάσταση», με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά της Ουκρανίας, πρόσφυγες στο (Bălți) Μπέλτς, να συνεχίσουν τις διαδικτυακές τους σπουδές και να διατηρήσουν επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.  

Το Κέντρο «Ανάσταση» εντάχθηκε στην πολιτιστική-εκπαιδευτική αποστολή της Επισκοπής, και θα παράσχει υποστήριξη σε παιδιά στο Μπέλτς και σε εκείνα που φιλοξενούνται στις βόρειες περιοχές της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Σημειώνεται ότι από τις 16 Μαΐου λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Ανάσταση».

Μέχρι σήμερα, περίπου 60 παιδιά της Ουκρανίας έχουν επωφεληθεί από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και συμμετείχαν σε δραστηριότητες ένταξης και κοινωνικοποίησης.

 

  • Ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Επισκοπής Caransebeș. Πάνω από 700 δικαιούχοι στο έργο

Πάνω από 720 δικαιούχα παιδιά, 100 εκπαιδευτές και εθελοντές από 30 κοινότητες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα καλοκαιρινής κατασκήνωσης με τίτλο  «Μαζί για τα παιδιά μας» της Επισκοπής Καρανσέμπες.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 Ιουνίου και 3 Σεπτεμβρίου 2022, και τα παιδιά συμμετέχουν σε δύο τύπους κατασκηνώσεων: Το Camp in the Heart of the Village (TDIS) που καλύπτει αγροτικές περιοχές, και το Camp in the Heart of the Family (TDIF) που καλύπτει αστικές περιοχές.

Η κατασκήνωση που θα διαρκέσει 80 ημέρες προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά από εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες που αφορούν την αγωγή για τη ζωή, προσωπική ανάπτυξη, ομαδική εργασία και επικοινωνία, εργαστήρια τέχνης, παιχνίδια, θεματικές βραδιές, καθώς και εργαστήρια πνευματικής εκπαίδευσης.

Το έργο πραγματοποιείται από το Τμήμα Νεολαίας της Επισκοπής Καρανσέμπες, με την υποστήριξη της Ορθόδοξης Ένωσης Νέων από τα όρη Banat και τοπικών αρχών, ενοριών, και σχολείων  από τις 16 τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν τις κατασκηνώσεις αυτό το καλοκαίρι.

  • Υποτροφίες για 100 μαθητές από πολύτεκνες οικογένειες

Το τμήμα “Υπέρ της Ζωής” της Αρχιεπισκοπής Ιασίου μεριμνώντας για τα παιδιά που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες με πάνω από 7 απογόνους, παρέχει σε μηνιαία βάση 200 ρουμανικά λέι (περίπου 40 ευρώ) σε περίπου 100 μαθητές και φοιτητές από τις επαρχίες Ιασίου, Μποτοσάνι και Νεάμτς, που διακρίνονται για τις επιδώσεις τους στο σχολείο ή το Πανεπιστήμιο.

Η οικονομική βοήθεια αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους μαθητές στην μετακίνησή τους καθώς πολλά χωριά υστερούν στη συγκοινωνία.

«Τους στηρίζουμε με μηνιαία υποτροφία 200 λέι. Είναι εξαιρετικοί νέοι, με αξιόλογα αποτελέσματα στις σπουδές τους, ταλαντούχοι σε διαφορετικούς τομείς, με υψηλές φιλοδοξίες και έχουν την επιθυμία να συμβάλουν στην αλλαγή προς το καλύτερο της κοινωνίας», όπως μεταδίδουν οι εκπρόσωποι της “Υπέρ της Ζωής” Ιασίου.

Μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Ιουλίου, το τμήμα “Υπέρ της Ζωής” πραγματοποιεί εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη των σπουδών τους στο σχολικό / πανεπιστημιακό έτος 2022-2023.

Η δράση, η οποία ξεκίνησε το 2016, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αλληλεγγύης για πολύτεκνες οικογένειες «Άγιος Στυλιανός».

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Episcopia de Bălți, Επισκοπή Caransebeș, Montaj Basilica.ro cu imagini de la Facebook / Pro Vita Iași

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων