19/05/2022 19/05/2022 Η εν Ρουμανία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει την προσφορά της σε όσους έχουν ανάγκη. Εκτενής είναι ανθρωπιστική της δράση για την υποστήριξη των προσφύγων της Ουκρανίας, αλλά και η φιλανθρωπική της δράση όπως την παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε οικογένειες που ζουν σε απομονωμένα χωριά. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η Επισκοπή Νότιας Βεσσαραβίας δώρισε ένα κινητό...
19 Μαΐου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2022 - 18:57

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και όσων έχουν ανάγκη

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και όσων έχουν ανάγκη

Η εν Ρουμανία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει την προσφορά της σε όσους έχουν ανάγκη. Εκτενής είναι ανθρωπιστική της δράση για την υποστήριξη των προσφύγων της Ουκρανίας, αλλά και η φιλανθρωπική της δράση όπως την παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε οικογένειες που ζουν σε απομονωμένα χωριά.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

  • Η Επισκοπή Νότιας Βεσσαραβίας δώρισε ένα κινητό ιατρείο στους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Η Επισκοπή της Νότιας Βεσσαραβίας προσέφερε ένα κινητό ιατρείο και ιατρικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά και για τους 125.000 Ρουμάνους που ζουν στην Οδησό.
Τη δωρεά παρέδωσε προσωπικά ο Επίσκοπος Νότιας Βεσαραβίας κ. Βενιαμίν, ο οποίος μετέβη προσωπικά στον Ισμαήλ για το σκοπό αυτό.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους να φέρουν τα σημάδια του πολέμου στα πρόσωπά τους, να βλέπεις άτομα με αναπηρία και ορφανά, να νέους ανθρώπους με τραύματα και βαθιές πληγές που προκλήθηκαν από τον αδελφοκτόνο πόλεμο στη χώρα τους. Είναι δύσκολο να επισκεφθείς υπό αυτές τις συνθήκες ιατρικά ιδρύματα, και αυτή η κινητή πολυκλινική θα μπορεί να φέρει χαρά σε όλους όσους υποφέρουν, αλλά κυρίως σε όσους χρειάζονται εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη», είπε ο Θεοφιλέστατος.

Ο βουλευτής της Περιφέρειας της Οδησσού Αντρέι Μπαμπένκο και ο Επικεφαλής υγείας της περιοχής ευχαρίστησαν τους δωρητές και την Επισκοπή της Νότιας Βεσσαραβίας για την πλήρη υποστήριξη.

  • Ο Σύλλογος ASTO επισκέφθηκε κέντρο φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων

Πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μοιράστηκαν σε πρόσφυγες από την Ουκρανία από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορθοδόξων Θεολογικών Φοιτητών (ASTO ) με τίτλο «Βήματα προς το φως της Ανάστασης».

Η συναυλία συγκέντρωσε σχεδόν 19.000 λέι, με τα οποία οι διοργανωτές αγόρασαν τρόφιμα, στρώματα, και συσκευές κουζίνας για τους 60 πρόσφυγες που στεγάζονται στο Κοινωνικό Κέντρο «Pro Vita» στη Valea Plopului, που ιδρύθηκε από τον π. Nicolae Tănase.

«Ήταν μια συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία το να βλέπω τους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους να χαμογελούν. Δεν χαμογέλασαν γιατί τους φέρναμε τρόφιμα, αλλά επειδή νοιαστήκαμε για αυτούς» , δήλωσε για το Basilica.ro ο Αλεξάντρου Μπόμποτς, Πρόεδρος του ASTO.

  • Υγεία για τα χωριά: 90 άτομα από την τοποθεσία Πράχοβα Fântânele έλαβαν δωρεάν συμβουλές

Μια νέα δράση της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά» πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στο Fântânele στην Πράχοβα.

Ενενήντα ντόπιοι έλαβαν δωρεάν συμβουλές από γιατρούς που ειδικεύονται στον διαβήτη, την καρδιολογία, τη γαστρεντερολογία, την ΩΡΛ, την οδοντιατρική και τη γενική ιατρική.
Στη δραστηριότητα αυτή συμμετείχαν 17 εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, εκ των οποίων 12 ήταν γιατροί και 5 βοηθητικό προσωπικό.

Ο Dănuț Prună, συντονιστής των εθελοντών δήλωσε ότι η αυτή η φιλανθρωπική δράση έφερε πολύ χαρά στους ντόπιους. «Είναι μια από τις πιο εκτιμημένες και πιο χρήσιμες από όλες τις εκστρατείες που πραγματοποιούμε σε αγροτικές περιοχές», είπε στο basilica.

Ο ιερέας της ενορίας π. Alexandru Dimulescu από την ενορία Fântânele ευχαρίστησε τους εθελοντές για την υποστήριξή τους. «Προσπαθήσαμε να επωφεληθούν από αυτήν τη δράση άνθρωποι που έχουν πραγματικά ιατρικά προβλήματα ή που δεν έχουν κάνει ιατρικό έλεγχο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η Δρ Camelia Sărățeanu, γαστρεντερολόγος ανέφερε στο basilica.ro: «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους σήμερα, διότι δύσκολα φτάνουν σε ειδικό γιατρό δεδομένου ότι τα ραντεβού είναι διαθέσιμα μετά από έναν μήνα. Ήρθα ανάμεσά τους για να απαλύνω τα βάσανά τους και ταυτόχρονα να τους συνταγογραφήσω σύγχρονες εξειδικευμένες θεραπείες».

«Σήμερα συνάντησα ασθενείς με πολλαπλές συννοσηρότητες, καρδιοπάθειες διαφόρων τύπων, γαστρεντερολογικά νοσήματα όπως παλινδρόμηση, λιπώδες ήπαρ. Συμβούλεψα επίσης πολλούς ηλικιωμένους που πάσχουν από δυσκοιλιότητα και διαβήτη», είπε χαρακτηριστικά η Δρ Camelia Sărățeanu.

Η εκστρατεία «Υγεία για τα Χωριά» ξεκίνησε από το 2015 βάσει πρωτοκόλλου που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στη διοργάνωση φιλανθρωπικών ιατρικών δράσεων.

Μέχρι στιγμής, στην εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά», έχουν διοργανωθεί 77 δράσεις στις κομητείες Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi και Giurgiu. Περίπου 9.400 άτομα επωφελήθηκαν από αυτήν την εκστρατεία.

Πηγή φωτογραφίας: Episcopia Basarabiei de Sud, Asociația Studenților Teologi Ortodocși, Εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού

Με πληροφορίες από basilica, ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων