26/08/2022 26/08/2022 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία με διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις και εκστρατείες στηρίζει έμπρακτα τις εγκυμονούσες και τις μητέρες οι οποίες αντιμετωπίζουν μια πλειάδα προβλημάτων με βασικότερο την δυσχερή οικονομική κατάσταση και την έλλειψη υποστήριξης από το οικογενειακό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, μητέρες από το Μαιευτήριο «Έλενα Ντοάμνα,» στο Ιάσιο επισκέφθηκε ο βοηθός Επίσκοπος της...
26 Αυγούστου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2022 - 17:43

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει τις εγκυμονούσες και τις μητέρες

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει τις εγκυμονούσες και τις μητέρες

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία με διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις και εκστρατείες στηρίζει έμπρακτα τις εγκυμονούσες και τις μητέρες οι οποίες αντιμετωπίζουν μια πλειάδα προβλημάτων με βασικότερο την δυσχερή οικονομική κατάσταση και την έλλειψη υποστήριξης από το οικογενειακό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, μητέρες από το Μαιευτήριο «Έλενα Ντοάμνα,» στο Ιάσιο επισκέφθηκε ο βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Ιασίου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτοσανίου κ. Καλλίνικος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το ιατρικό προσωπικό, καθώς και οι μητέρες που νοσηλεύονται στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική «Έλενα Ντοάμνα» στο Ιάσιο, δέχθηκαν σήμερα την επίσκεψη του Θεοφιλέστατου κ. Καλλίνικου. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε την ιατρική μονάδα και ευλόγησε τις νυν και μέλλουσες μητέρες που βρίσκονται στο μαιευτήριο.

Η επίσκεψη του Επισκόπου Μποτοσανίου ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι της «Γεννήσεως της Θεοτόκου» και της «Αγίας Μαρίνας » στους χώρους του νοσοκομείου.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τον ρόλο που πρέπει να παίζει η μητέρα στη ζωή του νεογέννητου: “Η ζωή δεν μας δόθηκε για να την αναλώνουμε στην κάλυψη αναγκών και στις ανησυχίες. Η ίδια η ύπαρξή μας στη γη είναι μια κατανόηση του πλούτου της ζωής που δεν έχει τέλος. Καλούμαστε στην αιωνιότητα, καλούμαστε να γνωρίσουμε τον Θεό και να Τον ομολογήσουμε.

Επομένως, η γέννηση παιδιών είναι η κατανόηση ότι μαζί με τον Θεό κάνουμε το θέλημά Του στη γη. Μαζί με τον Θεό, εμείς καλούμαστε στην αιωνιότητα και η νέα γενιά στο να γνωρίσει το Θεό.

Το καθήκον των μητέρων δεν είναι μόνο να γεννήσουν παιδιά, αλλά και να τα διδάξουν και να εμπιστευτούν σε αυτά αυτόν τον σκοπό του”.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος μαζί με το ιατρικό προσωπικό ευλόγησαν τις νοσηλευόμενες μητέρες και προσέφεραν σε αυτές εικόνες με την Αγία Παρασκευή.

 

 

Πηγή φωτογραφιών: Flavius Popa

Με πληροφορίες από  doxologia (Flavius Popa)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων