13/01/2023 13/01/2023 Το νέο έτος ξεκίνησαν νέες φιλανθρωπικές δράσεις από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία για παιδιά από αγροτικές οικογένειες, για τους άστεγους και φτωχούς πολίτες της Τιμισοάρας, ενώ ταυτόχρονα χτίζεται ένα νέο νηπιαγωγείο στην Άλμπα Ιούλια. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Παπούτσια για 350 παιδιά από ευάλωτες οικογένειες Οι εθελοντές του Κολλεγίου Άγιος Νικόλαος στο Ιάσιο προσέφεραν παπούτσια...
13 Ιανουαρίου, 2023 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2023 - 16:36

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνά για τα παιδιά και τους άστεγους

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία μεριμνά για τα παιδιά και τους άστεγους

Το νέο έτος ξεκίνησαν νέες φιλανθρωπικές δράσεις από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία για παιδιά από αγροτικές οικογένειες, για τους άστεγους και φτωχούς πολίτες της Τιμισοάρας, ενώ ταυτόχρονα χτίζεται ένα νέο νηπιαγωγείο στην Άλμπα Ιούλια.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παπούτσια για 350 παιδιά από ευάλωτες οικογένειες

Οι εθελοντές του Κολλεγίου Άγιος Νικόλαος στο Ιάσιο προσέφεραν παπούτσια σε πάνω από 350 παιδιά και εφήβους από αγροτικές περιοχές, μέσα από το κοινωνικό-φιλανθρωπικό έργο «Κουτί με παπούτσια για τα παιδιά». Αυτή δράση γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη της εγκατάλειψης του σχολείου.

«Με τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου Νικολάου καταφέραμε να φέρουμε χαρά σε πάνω από 350 παιδιά. Σημαντική ήταν η συνεισφορά των Save a Heart Association, Ορθόδοξη Φιλανθρωπία Αγία Παρασκευή, των ενοριών και των μοναστηρίων καθώς και όλων των δωρητών χωρίς τους οποίους αυτό το έργο δεν θα ήταν δυνατό», είπε ο Ioan Dolhescu, συντονιστής της Επιτροπής Έργων του Κολλεγίου Άγιος Νικόλαος.

Νέο νηπιαγωγείο στην Άλμπα Ιούλια

Ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος έκανε αυτοψία για την πρόοδο των εργασιών για το χτίσιμο νέου νηπιαγωγείου της Αρχιεπισκοπής στην πόλη Άλμπα Ιούλια. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

«Το έργο αφορά την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο δήμο Άλμπα Ιούλια, όπου περίπου 65 παιδιά θα μπορούν να επωφεληθούν από τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Το νηπιαγωγείο θα έχει επαρκείς χώρους για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών, μια τραπεζαρία, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα παρεκκλήσι για προσευχή, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο και κήπο για υπαίθριες δραστηριότητες», όπως αναφέρεται στην η ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Ενίσχυση των κοινωνικών κέντρων της Τιμισοάρας

Η Αρχιεπισκοπή Τιμισοάρας πρόσφερε, με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Τιμισοάρας και Μητροπολίτη Βανάτου κ. Ιωάννη , αυτή την εβδομάδα, τρόφιμα για πολλά κοινωνικά κέντρα στην πόλη της Τιμισοάρας όπου εξυπηρετούνται άστεγοι ή φτωχοί άνθρωποι.

Κατά την επίσκεψή του στο Κοινωνικό Κέντρο Αστέγων «Sfântul Francisc» του Δημαρχείου Τιμισοάρας την ημέρα των ονομαστηρίων του, ο Σεβασμιώτατος διαπίστωσε ότι υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα.

Έτσι, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου προσφέρθηκαν 2.200 κιλά με τρόφιμα και άλλα προϊόντα που χρειάζονται για την καντίνα, η οποία εξυπηρετεί πάνω από 600 άτομα καθημερινά. Η δράση αυτή εντάσσεται στην ανάγκη συμπλήρωσης και υποστήριξης της προσπάθειας του Δημαρχείου για τη σίτιση εκατοντάδων δικαιούχων σε καθημερινή βάση.

Επίσης, 40.000 αυγά προσφέρθηκαν την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, στο Κοινωνικό Κυλικείο του Δημαρχείου Τιμισοάρας, στην Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Βοήθειας και Προστασίας Παιδιού στην κομητεία Timiş, στο Σωφρονιστήριο Ανηλίκων Buziaș και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία στις περιοχές Jebel και Gătaia.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος, βλέποντας την επισφαλή κατάσταση της υγείας πολλών από αυτούς, τους υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να λάβουν εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη και ιατρικές εξετάσεις.

Η Αρχιεπισκοπή Τιμισοάρας, με την μέριμνα του Σεβασμιωτάτου, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί και άλλες φιλανθρωπικές δράσεις σε νοσοκομεία και κοινωνικούς οικισμούς της Τιμισοάρας.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ziarullumina, basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων