29/03/2023 29/03/2023 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών της δράσεων παρείχε έμπρακτη βοήθεια σε άστεγους, και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε χωριά όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση σε νοσοκομείο. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι 25 στρώματα σε άστεγους Συνολικά 25 στρώματα, καθώς και προσευχητάρια, εικόνες και το επισκοπικό περιοδικό “Ορθόδοξος Οδηγός”, προσφέρθηκαν σε άστεγους. Αυτή η φιλανθρωπική...
29 Μαρτίου, 2023 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 22:01

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών της δράσεων παρείχε έμπρακτη βοήθεια σε άστεγους, και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε χωριά όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση σε νοσοκομείο.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

25 στρώματα σε άστεγους

Συνολικά 25 στρώματα, καθώς και προσευχητάρια, εικόνες και το επισκοπικό περιοδικό “Ορθόδοξος Οδηγός”, προσφέρθηκαν σε άστεγους. Αυτή η φιλανθρωπική δράση, αξίας 9.000 ρουμάνικων λέι, πραγματοποιήθηκε από την Αρχιεπισκοπή Κάτω Δουνάβεως με τη συνδρομή του Ιατροκοινωνικού Κέντρου στην Πεχέα της περιοχής Γκαλάτσι.

Τα στρώματα μεταφέρθηκαν στην έδρα του Ιατροκοινωνικού Κέντρου, όπου τα ανέλαβαν οι εκπρόσωποι του ιδρύματος.

Υπαγόμενο στο Δημαρχείο Γκαλατσίου (Δυτική Μολδαβία, Ρουμανία), το Ιατροκοινωνικό Κέντρο στην Πεχέα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2005 μετατρέποντας το Νοσοκομείο Πεχέας σε Κέντρο με ιατροκοινωνικό προφίλ.

Επί του παρόντος, στο Ιατρικό Κέντρο παρέχεται βοήθεια σε 80 άτομα που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, που είναι άστεγοι και χρειάζονται ιατρική βοήθεια και φαγητό.

 

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 60 άτομα

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι από την κοινότητα Vidra, της κομητείας Ίλφοβ, επωφελήθηκαν από δωρεάν ιατρικές συμβουλές από εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία στα χωριά».

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να συμβουλευτούν διαβητολόγους, διατροφολόγους, καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους και γυναικολόγους.

Σε αυτήν την εκστρατεία εντάχθηκε και η δράση για την «Πρόληψη και Ανίχνευση Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας», από την οποία επωφελήθηκαν 20 γυναίκες.

«Σήμερα ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα γιατί μπορέσαμε να ενσωματώσουμε  στην εκστρατεία “Υγεία στα χωριά”, τη δράση “Πρόληψη και Ανίχνευση Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας”», δήλωσε ο Dănuț Prună, συντονιστής. των εθελοντών από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Η Δρ Carmen Zaharescu, καρδιολόγος, τόνισε: «Η εκστρατεία αυτή είναι χρήσιμη γιατί μπορούμε να διαγνώσουμε διάφορα προβλήματα υγείας που οι ασθενείς αγνοούν, και να τα αντιμετωπίσουμε στα αρχικά στάδια, ώστε να μην φτάσουμε αργότερα σε καταστάσεις όπου απαιτείται νοσηλεία, χειρουργική επέμβαση ή άλλες πολύ πιο σύνθετες θεραπείες».

Η εκστρατεία «Υγεία στα Χωριά» πραγματοποιείται βάσει πρωτοκόλλου που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας.

Μέχρι τώρα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία στα Χωριά», έχουν πραγματοποιηθεί 92 δράσεις στις κομητείες Ίλφοβ, Πράχοβα , Μαραμούρες,, Prahova, Maramureş, Άρτες, Καλαράσι, Γκιουργκίου, Τελεορμάν και Μποτοσάνι.

Έκκληση για συγκέντρωση βοήθειας για οικογένεια με 13 παιδιά

Ο π. Alexandru Vidican της ενορίας Μπίστριτσα, βόρεια Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, κάνει έκκληση για την στήριξη μιας οικογένειας με 13 παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Ο π. Alexandru Vidican επισκέπτεται συχνά και προσφέρει ποικίλη βοήθεια  σε τέσσερις οικογένειες που ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης στη γειτονιά Βιισοάρα της Μπρίστριτσας.

«Είναι ανθρώπινες ψυχές και πρέπει να προστατεύονται», είπε ο π. Alexandru Vidican. «Τους φέρνουμε ό,τι μπορούμε, και ευαισθητοποιούμε τους άλλους να έρθουν να τους βοηθήσουν», δήλωσε στο Ziarul Răsunetul.

Ο π. Alexandru Vidican κάλεσε τους κατοίκους της Μπίστριτσας να βοηθήσουν αυτές τις οικογένειες τόσο με τρόφιμα όσο και προσφέροντάς τους δουλειά.

«Ελπίζουμε ότι κάποιος με καλή καρδιά θα μας παραχωρήσει ένα κομμάτι γης όπου θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα μικρό σπίτι, και έπειτα να μπορούμε να για δουλειά», είπε ο Άντριαν Φοντόρ, πατέρας 13 παιδιών.

 

Φωτογραφίες: Basilica.ro, Εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού

Με πληροφορίες από Basilica.ro (Diac. Iulian Dumitraşcu,

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων