30/08/2022 30/08/2022 Ο Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ «Η ρουμανική γλώσσα σε κάθε σπίτι» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπριτσένι (Briceni) της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Στόχος είναι «η προώθηση της πίστης, της ρουμανικής γλώσσας, της αληθινής ιστορίας του ρουμανικού έθνους, των παραδόσεων, και ό,τι καθορίζει τη ρουμανική ταυτότητα», είπε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος στον ευχαριστήριο λόγο...
30 Αυγούστου, 2022 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2022 - 16:35

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία προάγει την ρουμανική ταυτότητα

Διαδώστε:
Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία προάγει την ρουμανική ταυτότητα

Ο Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ «Η ρουμανική γλώσσα σε κάθε σπίτι» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπριτσένι (Briceni) της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Στόχος είναι «η προώθηση της πίστης, της ρουμανικής γλώσσας, της αληθινής ιστορίας του ρουμανικού έθνους, των παραδόσεων, και ό,τι καθορίζει τη ρουμανική ταυτότητα», είπε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος στον ευχαριστήριο λόγο του.

Της Σβετλάνα Λέβίτσκι

Μαθητές από το Γυμνάσιο του χωριού Cotiujeni, το Θεωρητικό Λύκειο του χωριού Grimăncăuți, το Παιδικό Δημιουργικό Κέντρο του Briceni και του Θεωρητικού Λυκείου του χωριού Trebisăuți παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Επίτιμη προσκεκλημένη του Φεστιβάλ ήταν η Varvara Buzilă, υπεύθυνη του τμήματος Εθνογραφίας του Εθνικού Μουσείου Εθνογραφίας και Φυσικής Ιστορίας στο Κισινέου, η οποία μίλησε για την ιστορία της Ρουμανίας.

Παρών στο φεστιβάλ ήταν και ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στο Μπέλτς Petrişor Dumitrescu, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασε στους μαθητές διπλώματα συμμετοχής στο Φεστιβάλ.

 

Πηγή φωτογραφιών: Episcopia de Bălți

Με πληροφορίες από basilica (Alexandru Boboc)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων