03/02/2022 03/02/2022 Στις τέσσερις αρετές του δικαίου Συμεών αναφέρθηκε στον θείο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Βαντ και Μητροπολίτης Κλούζ κ. Ανδρέας στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στη χιονισμένη Μονή Νικουλά, ο οποίος και ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία. Οι τέσσερις αρετές του δίκαιου Συμεών Στον θείο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τη ζωή και...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:55

Η εορτή του δικαίου Συμεών στην χιονισμένη Μονή Νικουλά

Διαδώστε:
Η εορτή του δικαίου Συμεών στην χιονισμένη Μονή Νικουλά

Στις τέσσερις αρετές του δικαίου Συμεών αναφέρθηκε στον θείο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Βαντ και Μητροπολίτης Κλούζ κ. Ανδρέας στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στη χιονισμένη Μονή Νικουλά, ο οποίος και ιερούργησε στη Θεία Λειτουργία.

Οι τέσσερις αρετές του δίκαιου Συμεών

Στον θείο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τη ζωή και το παράδειγμα που δίνει ο δίκαιος Συμεών για τον καθένα μας. «Πρέπει να τονίσουμε αυτές τις τέσσερις αρετές: ήταν δίκαιος, φοβόταν τον Θεό, είχε εμπιστοσύνη στο Θεό και ήταν γεμάτος με Άγιο Πνεύμα. Όχι μόνο ο Συμεών, αλλά πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να δούμε τον Χριστό. Όλοι θέλουμε να συναντήσουμε τον Χριστό. Ας κάνουμε, λοιπόν, πράξη τις τέσσερις αρετές, όπως ο δίκαιος Συμεών».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Ανανίας κυρού Βαρθολομαίου, 11 χρόνια μετά την κοίμησή του. Ταυτόχρονα μνημονεύθηκε ο Επίσκοπος Νικολάι Ιβάν, ο οποίος εκοιμήθη στις 3 Φεβρουαρίου 1936.

 

Πηγή φωτογραφιών: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων