24/03/2022 24/03/2022 Συνολικά 125 εθελοντές από τον Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Χουσίου, καθώς και κληρικοί, με την ευλογία του Επισκόπου Χουσίου κ Ιγνατίου, προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Από τις πρώτες μέρες που άρχισαν να εισέρχονται στην Ρουμανία πρόσφυγες από την Ουκρανία, μέσω του Τελωνείου Αλμπίτα, ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Χουσίου ήταν παρών στα τελωνεία...
24 Μαρτίου, 2022 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 18:17

Η Επισκοπή Χουσίου μεριμνά για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Η Επισκοπή Χουσίου μεριμνά για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Συνολικά 125 εθελοντές από τον Ορθόδοξο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Χουσίου, καθώς και κληρικοί, με την ευλογία του Επισκόπου Χουσίου κ Ιγνατίου, προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Από τις πρώτες μέρες που άρχισαν να εισέρχονται στην Ρουμανία πρόσφυγες από την Ουκρανία, μέσω του Τελωνείου Αλμπίτα, ο Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Χουσίου ήταν παρών στα τελωνεία και στη διάθεση όλων αυτών.

Μεταξύ 27 Φεβρουαρίου 2022 και 18 Μαρτίου 2022, ο συγκεκριμένος φιλανθρωπικό οργανισμός δημιούργησε ένα μόνιμο σταθμό εφημεριών στο τελωνείο Αλμπίτα. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του συλλόγου μαζί με τους ιερείς της Επισκοπής υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες.

Τους παρασχέθηκαν ζεστό φαγητό, κουβέρτες, προϊόντα υγιεινής, παιδικές τροφές, φάρμακα, τηλεκάρτες, καύσιμα, χώρο προσωρινής διαμονής και μεταφραστές, και συμβουλευτικές υπηρεσίες
Μέρα και νύχτα, οργανωμένοι σε βάρδιες, οι 125 εθελοντές από το Μόνιμο Σημείο του Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου Χουσίου, από το τελωνείο της Αλμπίτσας, υποδέχονταν τους πρόσφυγες με μεγάλη προσοχή και αγάπη.

Η συνολική αξία των προσφερόμενων προϊόντων διατροφής ήταν πάνω από 513.800 λέι και το ζεστό φαγητό άξιζε 49.500 λέι.

Σε αυτά προστέθηκαν βρεφικές τροφές, αξίας 43.500 λέι, είδη υγιεινής, 39.913 λέι, καθώς και κουβέρτες, παιχνίδια, ρούχα και υποδήματα αξίας 45.720 λέι.

Σε πολλές περιπτώσεις, προσφέρθηκε άμεση οικονομική βοήθεια, συνολικής αξίας 114.994 λέι. Επίσης προσφέρθηκαν καύσιμα, μέσω μεταφοράς ή ασφάλιση αυτοκινήτων και πράσινη κάρτα ύψους 72.730 λέι.

Οργανώθηκαν 90 θέσεις φιλοξενίας στις επισκοπικές μονές, όπου οι ωφελούμενοι έλαβαν και σίτιση. Επιπλέον, για αρκετές οικογένειες πληρώθηκε η διαμονή σε διάφορα ξενοδοχεία και πανσιόν της χώρας και αγοράστηκαν αεροπορικά εισιτήρια, αξίας 31.798 λέι.

Επίσης κατά την περίοδο αυτή, με την ευλογία του Επισκόπου Χουσίου κ Ιγνατίου οργανώθηκαν δύο ανθρωπιστικές μεταφορές στην Ουκρανία.

Η πρώτη μεταφορά, συνολικής έκτασης 24 τόνων με μη ευπαθή τρόφιμα, έφτασε στις 3 Μαρτίου 2022, στο Ισμαήλ, για τους πρόσφυγες και τους Ρουμάνους της περιοχής.

Η δεύτερη μεταφορά πήγε στο Chernivtsi, στις 5 Μαρτίου 2022, με φάρμακα και προϊόντα υγιεινής, κουβέρτες και 9 τόνους μη αλλοιώσιμων τροφίμων. Η αξία και των δύο μεταφορών ήταν 284.288 λέι.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά, έχουν επωφεληθεί από τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει το Ασθενοφόρο του συλλόγου, που βρίσκεται στο τελωνείο.

 

Πηγή φωτογραφίας: ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων