20/01/2020 20/01/2020 «Ο άνθρωπος αναπτύσσεται πνευματικά μέσω της ευγνωμοσύνης», τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι ο Χριστός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου να είναι ή να μην είναι ευγνώμων. “Η ευγνωμοσύνη είναι η φυσική αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Είναι προφανές ότι ο Ιησούς μας διδάσκει ότι η αγνωμοσύνη δεν είναι φυσική, δεν είναι υγιής. Ο αχάριστος...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 8:21

“Η ευγνωμοσύνη είναι η φυσική αξιοπρέπεια του ανθρώπου”

Διαδώστε:
“Η ευγνωμοσύνη είναι η φυσική αξιοπρέπεια του ανθρώπου”

«Ο άνθρωπος αναπτύσσεται πνευματικά μέσω της ευγνωμοσύνης», τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι ο Χριστός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου να είναι ή να μην είναι ευγνώμων.
“Η ευγνωμοσύνη είναι η φυσική αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Είναι προφανές ότι ο Ιησούς μας διδάσκει ότι η αγνωμοσύνη δεν είναι φυσική, δεν είναι υγιής. Ο αχάριστος άνθρωπος δεν είναι φυσιολογικός άνθρωπος” τόνισε και πρόσθεσε: “Μόνο μέσω της ευγνωμοσύνης ο πνευματικός άνθρωπος αναπτύσσεται. Η ευγνωμοσύνη ή η Ευχαριστία είναι η υψηλότερη δραστηριότητα της ανθρώπινης ψυχής».
Έχουμε καθήκον, δήλωσε ο Πατριάρχης Δανιήλ να ευχαριστήσουμε πρώτα τους γονείς μας, που μας γέννησαν και μας μεγάλωσαν, τους πνευματικούς, που μας βοήθησαν να απελευθερωθούμε από πολλές αμαρτίες, τους δασκάλους, που μας βοήθησαν να εκπαιδευτούμε και εκείνους, που σε δύσκολες καταστάσεις βοήθησαν να σηκωθούμε από το κρεβάτι του πόνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων