01/09/2019 01/09/2019 Η 31η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από το 2013 ως ημέρα αφιερωμένη στη ρουμανική γλώσσα. Με αφορμή την ημέρα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση της γλώσσας στη ρουμανική κοινωνία. “Η ρουμανική γλώσσα ήταν πάντα ο ζωντανός δεσμός μεταξύ πίστης, σκέψης και αίσθησης” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος. Σε άλλο...
01 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2019 - 10:46

“Η γλώσσα έχει ζωντανούς δεσμούς με την πίστη”

Διαδώστε:
“Η γλώσσα έχει ζωντανούς δεσμούς με την πίστη”

Η 31η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από το 2013 ως ημέρα αφιερωμένη στη ρουμανική γλώσσα.

Με αφορμή την ημέρα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση της γλώσσας στη ρουμανική κοινωνία.

“Η ρουμανική γλώσσα ήταν πάντα ο ζωντανός δεσμός μεταξύ πίστης, σκέψης και αίσθησης” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο του μηνύματος ανέφερε:

“Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της ρουμανικής γλώσσας. Τα θεμέλια της λογοτεχνικής γλώσσας χτίστηκαν με τη μετάφραση και εκτύπωση εκκλησιαστικών βιβλίων στη ρουμανική γλώσσα. Η ρουμανική γλώσσα γίνεται όλο και περισσότερο μια γέφυρα μεταξύ της διασποράς και της μητρικής χώρας, αλλά και μια ξεχωριστή συμβολή των Ρουμάνων στην ευρωπαϊκή πνευματική κληρονομιά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων