08/03/2023 08/03/2023 Στην έννοια της πνευματικής μητέρας αναφέρθηκε στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος. Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον ρόλο της γυναίκας στην Εκκλησία και στην κοινωνία τόνισε ότι «μπορεί να ενεργήσει αποτελεσματικά στο να ηττηθεί το κακό, στο να διαδοθεί η αλήθεια του Ευαγγελίου και στο να...
08 Μαρτίου, 2023 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 13:50

Η γυναίκα ως πνευματική μητέρα – Ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Διαδώστε:
Η γυναίκα ως πνευματική μητέρα  – Ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην έννοια της πνευματικής μητέρας αναφέρθηκε στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον ρόλο της γυναίκας στην Εκκλησία και στην κοινωνία τόνισε ότι «μπορεί να ενεργήσει αποτελεσματικά στο να ηττηθεί το κακό, στο να διαδοθεί η αλήθεια του Ευαγγελίου και στο να μεταδοθούν οι χριστιανικές παραδόσεις».

«Αυτή την ημέρα της 8ης Μαρτίου, η προσοχή μας στρέφεται στην ενάρετη γυναίκα, που φροντίζει για την ευημερία του σπιτιού της,  όπως ανέφερε ο σοφός Σολομών», είπε σε ένα άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

«Πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κάνουν έκκληση για βοήθεια, και έχουν ανάγκη από μία μάνα. Η χριστιανική αγάπη κάνει κάθε γυναίκα, παντρεμένη ή ανύπαντρη, πνευματική μητέρα που προσφέρει και δίνει από τον εαυτό της. Μια τέτοια επιμελής και γενναιόδωρη γυναίκα είναι, για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του αγίου Αποστόλου Παύλου, “Χριστού ευωδία εσμέν τω Θεώ εν τοις σωζομένοις και εν τοις απολλυμένοις” ( Β Κορ. 2:15)», υπογράμμισε.

«Αναγνωρίζοντας τον αξιοθαύμαστο ρόλο των γυναικών στη ρουμανική κοινωνία και στη ζωή της Εκκλησίας, εκφράζουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση. Χρόνια πολλά», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Η θέση της γυναίκας στην Εκκλησία – Η έννοια της ισοτιμίας των δύο φύλων και η συμβολή της στη σωτηρία του ανθρώπου

Πηγή φωτογραφίας: ziarulunirea.ro (Iulian Dumitrascu)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων