11/01/2021 11/01/2021 Για το νόημα και την αξία της μετάνοιας στην ζωή του ανθρώπου, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του την Κυριακή μετά τα Θεοφάνεια. “Η μετάνοια είναι τρόπος ζωής, είναι ένα βάπτισμα δακρύων” τονίζει, προσθέτοντας τα λόγια του Κυρίου: “Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών” Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η μετάνοια απαιτεί...
11 Ιανουαρίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2021 - 9:13

“Η μετάνοια είναι ένα βάπτισμα δακρύων”

Διαδώστε:
“Η μετάνοια είναι ένα βάπτισμα δακρύων”

Για το νόημα και την αξία της μετάνοιας στην ζωή του ανθρώπου, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του την Κυριακή μετά τα Θεοφάνεια.

“Η μετάνοια είναι τρόπος ζωής, είναι ένα βάπτισμα δακρύων” τονίζει, προσθέτοντας τα λόγια του Κυρίου: “Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών”
Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η μετάνοια απαιτεί από τους ανθρώπους να αλλάξουν εκ των έσω, να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης, ομιλίας, διαβίωσης και δράσης τους.
“Αυτό σημαίνει μετάνοια. Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας, κάντε καλές πράξεις”.

Και εξήγησε τη σχέση που υπάρχει μεταξύ Βαπτίσματος και Μετάνοιας.

“Στο βάπτισμα λαμβάνουμε το φως της Χάριτος του Θεού, τη συγχώρεση των αμαρτιών. Η μετάνοια είναι η συνέχιση της Φώτισής μας”

«Όποτε αμαρτάνουμε, απομακρυνόμαστε από τον Θεό, αλλά όποτε μετανοούμε, ξανασυνδεόμαστε μαζί Του. Επομένως, η μετάνοια είναι μια μόνιμη κατάσταση της ζωής του Χριστιανού”

Και συμπλήρωσε τα λεγόμενα του, ενθυμούμενος τα λόγια του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος στο τέλος της ζωής του, αφού ζούσε σε νηστεία και προσευχή για δεκαετίες, ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ζούσε περισσότερο.
“Δεν μίλησε για κανένα πρόγραμμα, ούτε κοινωνικό, ούτε πολιτιστικό, ούτε ιεραποστολικό, αλλά είπε: Αν έμενα περισσότερο στη ζωή, θα μάθαινα να μετανοώ καλύτερα και πιο πολύ”, δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων