25/11/2019 25/11/2019 Η ελεημοσύνη έχει τη δύναμη να μετατρέψει τα γήινα αγαθά σε ουράνιους θησαυρούς τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ επισημαίνοντας ότι αυτή η αρετή είναι μια πορεία προς τη Βασιλεία του Θεού. “Μόνο μέσα από την αφοσίωση και το έλεος μπορούν τα υλικά αγαθά να γίνουν αιώνιοι πνευματικοί θησαυροί. Ο Θεός θέλει τον άνθρωπο να...
25 Νοεμβρίου, 2019 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2019 - 8:55

«Η μεταστροφή των υλικών σε ουράνιους θησαυρούς»

Διαδώστε:
«Η μεταστροφή των υλικών σε ουράνιους θησαυρούς»

Η ελεημοσύνη έχει τη δύναμη να μετατρέψει τα γήινα αγαθά σε ουράνιους θησαυρούς τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ επισημαίνοντας ότι αυτή η αρετή είναι μια πορεία προς τη Βασιλεία του Θεού.

“Μόνο μέσα από την αφοσίωση και το έλεος μπορούν τα υλικά αγαθά να γίνουν αιώνιοι πνευματικοί θησαυροί. Ο Θεός θέλει τον άνθρωπο να συγκεντρώνει πνευματικούς θησαυρούς στον ουρανό, όχι υλικούς θησαυρούς στη γη» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

“Φυσικά, αυτή η μεταστροφή δεν γίνεται εύκολα, αν ο άνθρωπος έχει συνηθίσει τον άπληστο τρόπο της ζωής. Επομένως, για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας από το πάθος της απληστίας, χρειαζόμαστε τη χάρη του Θεού”.

Και κατέληξε λέγοντας: «Ας καλούμε τον Θεό μέσα από την προσευχή όσο το δυνατόν συχνότερα, ειδικά τώρα σε αυτή την περίοδο νηστείας, για να μας βοηθήσει να είμαστε ελεήμονες και ευγενικοί, και να δείχνουμε έλεος και αγάπη σε όσους βρίσκονται γύρω μας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων