16/03/2021 16/03/2021 Για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ από το ιστορικό Εκκλησάκι της Πατριαρχικής Κατοικίας σημειώνοντας ότι: “Η νηστεία υποστηρίζει ταπεινή και ένθερμη προσευχή”.  Και συνέχισε, “η νηστεία σηματοδοτεί μια απότομη αρχή του αγώνα μας ενάντια στην αμαρτία. Όταν κάποιος δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα κατά τη διάρκεια της μέρας...
16 Μαρτίου, 2021 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2021 - 12:26

“Η νηστεία σηματοδοτεί την αρχή ενάντια στην αμαρτία”

Διαδώστε:
“Η νηστεία σηματοδοτεί την αρχή ενάντια στην αμαρτία”

Για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ από το ιστορικό Εκκλησάκι της Πατριαρχικής Κατοικίας σημειώνοντας ότι: “Η νηστεία υποστηρίζει ταπεινή και ένθερμη προσευχή”. 

Και συνέχισε, “η νηστεία σηματοδοτεί μια απότομη αρχή του αγώνα μας ενάντια στην αμαρτία. Όταν κάποιος δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά προσεύχεται μόνο, τότε η προσευχή γίνεται πιο ταπεινή και ταυτόχρονα πιο ένθερμη γιατί είναι προσευχή για συγχώρεση των αμαρτιών”.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας μίλησε επίσης για την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής και τις έννοιες της.

“Είναι μια εβδομάδα με έντονη νηστεία και με ιδιαίτερη ένταση της μετάνοιας, για αυτό η πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής καλείται στην παράδοση της Εκκλησίας μας και «καθαρή εβδομάδα», δηλαδή του αγώνα του πιστού να καθαρίσει τα πάθη και τις αμαρτίες μέσω της μετάνοιας, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι έκανε πολλά λάθη, αλλά επίσης εκφράζοντας την επιθυμία να σηκωθεί και να προχωρήσει πνευματικά προς την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου», δήλωσε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων