01/06/2020 01/06/2020 Η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται στη Ρουμανία την 1η Ιουνίου, όπως σε περίπου άλλες 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας καθιέρωσε το 2009 ότι η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου θα πρέπει να αφιερωθεί σε όλες τις μητέρες, τους πατέρες και τα παιδιά τους που μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται...
01 Ιουνίου, 2020 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 10:51

“Η οικογένεια είναι η εικόνα της αγάπης του Θεού στον κόσμο”

Διαδώστε:
“Η οικογένεια είναι η εικόνα της αγάπης του Θεού στον κόσμο”

Η Διεθνής Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται στη Ρουμανία την 1η Ιουνίου, όπως σε περίπου άλλες 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας καθιέρωσε το 2009 ότι η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου θα πρέπει να αφιερωθεί σε όλες τις μητέρες, τους πατέρες και τα παιδιά τους που μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται υπό το φως της πίστης στον Θεό.

Στο φετινό μήνυμα για την Κυριακή των Γονέων και των Παιδιών (7 Ιουνίου 2020), ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τόνισε ότι «η Χριστιανική οικογένεια καλείται να είναι μια εικόνα της αγάπης του Θεού στον κόσμο».

Ο Πατριάρχης υπενθύμισε επίσης ότι το 2020 ανακηρύχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας ως έτος  αφιερωμένο στην ποιμαντική φροντίδα γονέων και παιδιών .

«Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της χριστιανικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη κοινωνία. Σε έναν κόσμο βαθιά που κυριαρχείται από τον ατομικισμό και την εκκοσμίκευση, η Οικογένεια, η Εκκλησία και το Σχολείο καλούνται σήμερα να παρέχουν στα παιδιά τη βοήθεια που απαιτείται για την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη, να καλλιεργήσουν την ελευθερία, την ευθύνη και την αξιοπρέπεια των παιδιών», είπε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων