25/09/2019 25/09/2019 Κάνοντας επί της ουσίας πράξη τα λόγια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την προστασία του Περιβάλλοντος, σπουδαστές από Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία της Ρουμανίας συμμετείχαν στην οικολογική δράση “Let’s Do it Romania!” που μετρά ήδη δέκα χρόνια στη χώρα. Ορθόδοξα Γυμνάσια, ενορίες ή άλλα ιδρύματα της Εκκλησίας ακολούθησαν την προτροπή του Πατριάρχη...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2019 - 8:07

Η Οικολογία στα θεολογικά Σχολεία

Διαδώστε:
Η Οικολογία στα θεολογικά Σχολεία

Κάνοντας επί της ουσίας πράξη τα λόγια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την προστασία του Περιβάλλοντος, σπουδαστές από Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία της Ρουμανίας συμμετείχαν στην οικολογική δράση “Let’s Do it Romania!” που μετρά ήδη δέκα χρόνια στη χώρα.

Ορθόδοξα Γυμνάσια, ενορίες ή άλλα ιδρύματα της Εκκλησίας ακολούθησαν την προτροπή του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ: “Ας μην μισούμε το περιβάλλον, ας μην το καταστρέφουμε, αλλά ας διατηρούμε ως διαχειριστές και όχι ως ιδιοκτήτες ».

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν καθαρισμό χώρων, και άλλες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συνεχής συμμετοχή της Εκκλησίας σε οικολογικές ενέργειες βασίζεται στην κατανόηση του περιβάλλοντος ως δώρο από τον Θεό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον “Πράσινο Πατριάρχη”, όπως ονομάζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος είναι γνωστός για τις πολλές οικολογικές του πρωτοβουλίες. Αναφέρθηκαν επίσης, στην πρόταση του Παναγιώτατου να οργανωθούν μαθήματα οικολογίας στα θεολογικά σχολεία .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων