13/05/2023 13/05/2023 Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος δέχθηκε τον Gheorghe-Florin Cârciu  (Γκιόργκι- Φλορίν Κέρτσιου) υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διασποράς της κυβέρνησης της Ρουμανίας, στο Επισκοπικό Κέντρο στο Κισινέου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα της Ιεράς Μητρόπολης Βεσσαραβίας που έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα με την οικονομική υποστήριξη της ρουμανικής κυβέρνησης. Ο Σεβασμιώτατος...
13 Μαΐου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 9:20

Η Ορθόδοξη πίστη συνδέει τους Ρουμάνους – Συνάντηση Μητροπολίτη Βεσσαραβίας με υφυπουργό Εξωτερικών

Διαδώστε:
Η Ορθόδοξη πίστη συνδέει τους Ρουμάνους – Συνάντηση Μητροπολίτη Βεσσαραβίας με υφυπουργό Εξωτερικών

Ο Μητροπολίτης Βεσσαραβίας κ. Πέτρος δέχθηκε τον Gheorghe-Florin Cârciu  (Γκιόργκι- Φλορίν Κέρτσιου) υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διασποράς της κυβέρνησης της Ρουμανίας, στο Επισκοπικό Κέντρο στο Κισινέου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα της Ιεράς Μητρόπολης Βεσσαραβίας που έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα με την οικονομική υποστήριξη της ρουμανικής κυβέρνησης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για τις δράσεις του υπέρ των Ρουμάνων και για τη στήριξη που προσέφερε στην εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία έχει έναν ισχυρό πυλώνα πίστης στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Βεσσαραβίας κ. Πέτρου. Μαζί με τη ρουμανική γλώσσα, η Ορθόδοξη πίστη είναι ο δεσμός που συγκρατεί τους Ρουμάνους στις δύο όχθες του ποταμού Προύθου», δήλωσε ο Gheorghe Cârciu μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε:

«Συζήτησα με τον Ορθόδοξο κλήρο από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας τι μπορούμε να κάνουμε για τους Ρουμάνους της Διασποράς, ως πιστοί αδελφοί, και τους διαβεβαίωσα για την πλήρη υποστήριξή μου».

Φωτογραφία: Facebook

Με πληροφορίες από basilica ( Ștefana Totorcea)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων