25/08/2019 25/08/2019 Για την επιτυχία στην ζωή μέσα από την χριστιανική προοπτική, μίλησε ο Ρουμάνος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάι Νέσου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στη Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων της Μολδαβίας που διεξάγεται στο Ιάσιο. Ο πρώην διεθνής δήλωσε ότι η Ορθοδοξία είναι “ο τέλειος χάρτης για να πετύχει κανείς στη ζωή” και ότι στις διδασκαλίες της Εκκλησίας,...
25 Αυγούστου, 2019 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2019 - 10:16

“Η Ορθοδοξία είναι ο τέλειος χάρτης”

Διαδώστε:
“Η Ορθοδοξία είναι ο τέλειος χάρτης”

Για την επιτυχία στην ζωή μέσα από την χριστιανική προοπτική, μίλησε ο Ρουμάνος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάι Νέσου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στη Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων της Μολδαβίας που διεξάγεται στο Ιάσιο.
Ο πρώην διεθνής δήλωσε ότι η Ορθοδοξία είναι “ο τέλειος χάρτης για να πετύχει κανείς στη ζωή” και ότι στις διδασκαλίες της Εκκλησίας, των Αγίων Πατέρων και των πνευματικών μπορούν οι νέοι να βρουν το κλειδί της επιτυχίας.

Ερωτηθείς για το τι τον έκανε να στραφεί στην Ορθοδοξία, ο Μιχάι Νέσου είπε: «Ήμουν ανήσυχος στην ψυχή μου».
Ο Μιχάι Νέσου περιέγραψε την περίπετειά του μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, με αποτέλεσμα να χάσει ό,τι θεωρούσε τότε σημαντικό “δόξα, χρήματα, αυτοκίνητα κ.λπ.”
“Όταν τα έχασα όλα σκέφτηκα ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο” πρόσθεσε. Τόνισε δε, ότι επισκέφθηκε μοναστήρια και συζήτησε με ανθρώπους από διάφορες θρησκείες και δόγματα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη πίστη που έχει παραμείνει αμετάβλητη για 2000 χρόνια, είναι “ο τέλειος χάρτης για να πετύχει κανείς στη ζωή του” .

Ο πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε για την εποχή που βρισκόταν στην Αριζόνα για να συναντήσει τον Γέροντα Εφραίμ. Αν και δεν κατάφερε να τον δει, ένας άλλος μοναχός τον βοήθησε.
Και συνεχίζει την διήγησή του: Του είπα: “πάτερ, ψάχνω για μια συνταγή για να λύσω όλα τα προβλήματά μου”. Και είπε τόσο όμορφα: «Ναι, εντάξει. Σας δίνουμε συνταγές, αλλά πρέπει να αρχίσετε να μαγειρεύετε. Τότε συνειδητοποίησα ότι έχω μια μακρά συνταγή μέσα από τόσα πολλά διδάγματα που έχει η Ορθόδοξη πίστη, που είναι σαν ένας τέλειος χάρτης που μας οδηγεί σε αυτή τη ζωή ».

Ο Μιχάι Νέσου υπενθύμισε τις προκλήσεις που ακολούθησαν μετά το ατύχημα του και πώς αποδείχθηκε ότι ήταν μια ευλογία γι αυτόν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων