15/03/2021 15/03/2021 Τοποθετήθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου η Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βουκουρέστι.  Η Εικόνα, η οποία είναι πιστό αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τοποθετήθηκε την Κυριακή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Προχοβεάνου κ. Τιμόθεο του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος, Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Ρουμανίας...
15 Μαρτίου, 2021 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2021 - 11:45

Η Παναγία Παραμυθία στον Άγιο Νικόλαο Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Η Παναγία Παραμυθία στον Άγιο Νικόλαο Βουκουρεστίου

Τοποθετήθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου η Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βουκουρέστι.  Η Εικόνα, η οποία είναι πιστό αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τοποθετήθηκε την Κυριακή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Προχοβεάνου κ. Τιμόθεο του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος, Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μίλησε για την ιστορία και τα θαύματα της Εικόνας.

“Η εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας είναι μία από τις πολλές θαυματουργές εικόνες που διατηρεί η περίφημη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.” τόνισε ο Θεοφιλέστατος και συνέχισε λέγοντας: “Όπως έχετε ακούσει στην προσευχή μας ζητάμε από  όλες τις εικόνες, την πνευματική δύναμη. Η Εικόνα είναι στην πραγματικότητα η παρουσία της Παναγίας σε όλες τις εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα σπίτια».

Προσευχόμαστε ταπεινά σε Αυτόν να παρηγορήσει όσους υποφέρουν, να βοηθήσει εκείνους που περνούν δοκιμασίες και να προσφέρει ανακούφιση όπως τόσες φορές στην ιστορία σε ταραγμένους καιρούς. Να ευλογεί την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και να ευλογεί τους αδερφούς. Η Εικόνα από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου έχει ενσωματωμένο ένα μήνυμα ευλογίας”.

Ο Επίσκοπος κ. Τιμόθεος τόνισε ότι η Εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας αντιπροσωπεύει την ανανέωση των σχέσεων μεταξύ της Ρουμανίας και του Αγίου Όρους που κρατάει από την εποχή της πτώσης της Πόλης όταν οι Ρουμάνοι πιστοί και ηγέτες βοήθησαν τους μοναχούς του Αγίου Όρους.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Υπενθυμίζεται ότι συνέντευξη παραχώρησε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στην ρουμανική τηλεόραση Τρίνιτας. Ο Γέροντας μίλησε για την εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας, την ιστορία της και τα θαύματα που έχει κάνει.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση της Εικόνας στον Άγιο Νικόλαο:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων