22/11/2020 22/11/2020 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ  στο κήρυγμα που εκφώνησε για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας εξήγησε πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για τη γιορτή της Γέννησης του Σωτήρα Ιησού Χριστού. «Η Μητέρα του Θεού μας προτρέπει να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από τις αμαρτίες κατά τη διάρκεια...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 10:28

“Η Παναγία πρότυπο προετοιμασίας για τους πιστούς”

Διαδώστε:
“Η Παναγία πρότυπο προετοιμασίας για τους πιστούς”

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ  στο κήρυγμα που εκφώνησε για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας εξήγησε πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για τη γιορτή της Γέννησης του Σωτήρα Ιησού Χριστού. «Η Μητέρα του Θεού μας προτρέπει να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από τις αμαρτίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με εξομολόγηση, με μεγάλη προσευχή, διαβάζοντας την Αγία Γραφή και τους βίους των Αγίων», είπε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας διευκρίνισε ότι όταν δεν μπορούμε να κάνουμε υλική ελεημοσύνη, πρέπει να δώσουμε πνευματικά.

«Ας κάνουμε πνευματική ελεημοσύνη, ας προσευχηθούμε για τους άρρωστους, για τους πάσχοντες, για τους μοναχικούς, λυπημένους και θλιμμένους, ειδικά τώρα σε περιόδους πανδημίας όταν υπάρχουν πολλοί άρρωστοι, υποφέρουν άνθρωποι, κάποιοι φοβούνται την ασθένεια, άλλοι με φόβος θανάτου ».

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας διευκρίνισε ότι πρέπει επίσης να δείξουμε αλτρουισμό στην προσευχή. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προσευχηθούμε όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για όσους δεν μπορούν πλέον να προσευχηθούν ή που χρειάζονται την προσευχή και τη βοήθειά μας».

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, ο Πατριάρχης τονίζει ότι η Μητέρα του Θεού πρέπει να είναι πρότυπο «για κάθε Χριστιανό που πρέπει να προετοιμαστεί να δεχθεί τον Χριστό στην ψυχή του».

Η γιορτή μας θυμίζει ότι για να γεννήσει τον Χριστό, η Μητέρα του Θεού έχει προετοιμαστεί πνευματικά από την παιδική ηλικία, από την ηλικία των τριών. Ως εκ τούτου, η ιδέα της προετοιμασίας, της πνευματικοποίησης για να λάβει μια μεγάλη ευλογία έκανε την Είσοδο της Μητέρας του Θεού στην Εκκλησία ως πρότυπο προετοιμασίας για τους Χριστιανούς να μπορούν να λάβουν πνευματικά το βρέφος Ιησού που γεννιέται στη σπηλιά της Βηθλεέμ, για να γεννηθεί και στην σπηλιά της ψυχής μας, η οποία μέσω της αμαρτίας σκοτεινιάζει και παγώνει την αγάπη της για τον Θεό και τους συνανθρώπους μας, αλλά μέσω της νηστείας, της προσευχής, της δυσκολίας, της εξομολόγησης και της συχνότερης κοινωνίας, γίνεται ένα φωτεινό και ζεστό μέρος για να δεχτεί τον Χριστό.

Στην ομιλία του, ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας διευκρίνισε γιατί ο ιερέας Ζαχαρίας πήρε την Παναγία στο Άγιο των Αγίων, το ιερότερο μέρος του Ναού, όπου ο επίσκοπος εισερχόταν μία φορά το χρόνο. “Αυτό δεν ήταν μια συνηθισμένη πράξη, κανείς δεν μεταφέρθηκε στα Άγια των Αγίων για ευλογία, αλλά το Άγιο Πνεύμα παρότρυνε τον ιερέα Ζαχαρία να πάρει την Παναγία επειδή θα γίνει κιβωτός, θα γίνει ο ίδιος ο ναός του Χριστού, από τον Αιώνιο Υιό του Θεού που θα γεννηθεί μέσα από το έργο του Αγίου Πνεύματος μέσα της”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων